Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/02/2005: "Anarchistische Halloween Parade in Chicago"

Anarchisten in Chicago hebben op maandag 31 oktober onder het motto "Capitalism Gives Us the Creeps" voor de tweede maal een Anarchist Halloween Parade gehouden.
halloween (15k image)
Zo’n 100 mensen namen deel aan deze anarchistische versie van de in Chicago gebruikelijke parade met halloween. Twee mensen weren gearresteerd wegens ‘obstructie’en ‘onordelijk gedrag’.
Klik op meer.

‘Neem zelfgemaakte kostuums mee, dingen om lawaai mee te maken, trommels en poppen. Draag knusse schoenen, versier je fiets of rolstoel en rij demonstratief in de straten. Neem anarchistische, anti-autoritaire en anti-oorlogs lectuur mee als ook veganistische snoep om uit te delen gedurende de tocht. Straattheater wordt hogelijk gewaardeerd.”

Aldus de oproep voor de actie, waarvoor geen toestemming was gevraagd of verleend.

Zo’n 100 geheel in halloween-stijl geklede mensen verzamelden zich in het Wicker Park van Chicago om de boodschap van georganiseerd en creatief anarchistisch verzet in de straten te propageren.

Onder hen leden van het Chicago Anarchistisch Netwerk, de lokale Food Not Bombs, de Radicale Cheerleaders, Studenten tegen de oorlog alsmede vertegenwoordigers van andere groepen.

In tegenstelling tot vorig jaar was de politie dit maal op de anarchistische parade voorbereid. De tocht werd door hen per voet en met auto’s gevolgd. Ieder poging om op straat te gaan lopen, werd door de agenten met scheldpartijen en het nodige geduw verijdeld. Sommige mensen werden hierbij in de houdgreep gehouden en gedreigd te worden gearresteerd. Twee mensen werden daadwerkelijk afgevoerd met handboeien en al. Beiden werden na vijf uur te zijn vastgehouden weer vrijgelaten.

Desondanks wist de tocht na anderhalf uur bijtijds het grote Halsted Halloweenfestijn in de stad in Boys Town te bereiken.


Powered by Greymatter