Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/02/2005: "Dag van mobilisatie tegen het Bushregime"

De tweede november was ook de dag van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten verleden jaar. 51% van de kiesgerechtigden nam de moeite naar de stembus te gaan. Hiervan koos 51% voor George W. Bush. Een indrukwekkend mandaat is het niet, nee.

torture3 (33k image)
Klik op meer

Vandaag wordt in alle steden van enige omvang in de VS gedemonstreerd onder het motto: "Verdrijf het Bushregime!" Het requisitoir tegen het regime kan makkelijk samengevat worden: massamoorden in Irak, en de illegale aggressieoorlog tegen dit land; het zelf toepassen van martelingen en het uitleveren van gevangenen aan regeimes die deze gevangene zullen martelen; het overleveren van het land aan een fundamentalistische theocratie die een nauwe en hatelijke versie van het christendom huldigt; het bestrijden van wetenschap die tegen de belangen van het regime ingaat - enzovoort enzovoort.
Ziehier de website met de actieagenda en het requisitoir.
De acties worden gevoered zonder enige illusie over mogelijke parlementaire oppositie in de VS, want die bestaat eigenlijk niet. "We hebben geen leiders nodig, ze moeten juist afgeschaft woren". Klinkt goed.
Daarom zullen de staatsmedia ook helemaal geen aandacht besteden aan wat er eventueel gebeurt vandaag in de VS.
Wordt derehalve hopelijk vervolgd...


Powered by Greymatter