Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/01/2005: "Ze gingen zomaar apart naar de wc"

Dus met andere woorden - samen een leuke sniff namen die gasten niet?

djellaba (3k image)
Klik op meer

Twee Arabisch uitziende mannen in witte jurken (en niet verkleed als Sinterklaas - die overigens afkomstig is uit Klein-AziŽ, maar dit geheel terzijde) liepen "verdacht" door de trein. Dat gaat natuurlijk zomaar niet. Ze hadden ook verdachte pakketjes bij zich. Opbrengen en opbergen dus. Tien minuten over doorzemelen op het NOS-journaal.
Grote vertragingen bij "NS", en het ligt niet eens aan blaadjes op de rails - en toch vallen die bij bosjes dezer dagen.
Het verdachtste gedrag van de twee staat als titel boven deze bijdrage.
In de verdachte pakjes zaten korans en cd's. Blijkbaar hadden de mannen in die jurken geldige papieren. Over excuses aan of schadevergoeding voor de betrokken verdachtgemaakten geen bericht.

"Wit" Nederland is zwaar gestoord aan het worden.

6 Reacties


De passagiers dachten vast dat ze zo'n gigantisch bolus op het toilet zouden gaan draaien dat de trein daarvan mogelijk zou kunnen ontsporen. idioot

zei: Bolus op 02/11/2005 om: 09:44u

zo belachlijk dat iemand kan op straat lopen, dat is gewoon psychologische oorlog tegen samenleving,maat gaat om niet teror, ook niet er in nerderlandd. wat hier in nerdeland gebeuren ook mee te maken ontwikilen in afganistan, irak,iran en ook arderlanden,op amerike ook andere land willen islam beetje terorizeer, en gaat om belang van ollie, dus in onze wereld een ollie oorlog,ook heeft belaang van dit ollie oorlog,daarom nerderlend werkmee met innetnasle oorlog

zei: mozes op 02/11/2005 om: 11:37u

kleurtje + baard + jurk = verdacht

was alles maar zo simpel, maar niet heus

zei: baard op 02/11/2005 om: 17:46u

De mannen voerden een islamitsch reinigingsritueel uit: http://www.nu.nl/news/619355/10/Mannen_in_trein_voerden_reinigingsritueel_uit.html

zei: J.B. Arend op 03/11/2005 om: 09:29u

Als er binnen de moslim gemeenschap was opgetreden tegen die andere man met zo een jurk, was het gedrag van de andere reizigers zeker niet zo angstig.

Aan de ene kant is er het probleem dat er een paar zwaar gestoorde mensen in dit land rondlopen die geweld niet schuwen om hun op een sprookjesboek gebaseerde mening anderen op te dringen, aan de andere kant zijn er psychigologische biases die ervoor zorgen dat mensen de kansen op een aanslag overschatten. Ze dragen jurken, een terrorist draagt een jurk, dus zijn ze waarschijnlijk een terrorist

Klopt niet natuurlijk, maar het antwoord op deze angst zal toch echt vanuit de conservatieve moslim gemeenschap moeten komen. Zij moeten laten zien dat het wel meevalt. Als deze jongens voordat ze naar de wc gingen etc. een normaal gesprek hadden gevoerd met enkele passagiers (doet iedereen toch wel op een lange reis?), dan waren ze veel minder dreigend over gekomen.

Tenslotte kan men zich afvragen of de heren zelf wel goed hadden nagedacht over de reactie die hun kleding en gedrag kon oproepen. Ook daar zit een stuk eigen verantwoordelijkheid van die mannen.

Al met al geen goede zaak dus.

zei: NB op 03/11/2005 om: 09:35u

Oftewel: als je als vrouw je te bloot kleed dan vraag je er om. Als ik als nederlander rustig in de trein wil zitten moet dat toch kunnen. Ik vind niet dat je kunt zeggen dat ze er zelf om gevraagd hebben.
De nederlanders moeten niet zo ongelooflijk bang zijn en zelf ook eens naar de buren moeten(buitenlanders of nederlanders) stappen voor een kop koffie.

zei: maurice op 05/11/2005 om: 18:32u


Powered by Greymatter