Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/01/2005: "Juridisch collectief opgericht in New Orleans"

In New Orleans wordt momenteel een nieuwe juridisch collectief geformeerd onder de naam NOLAW, New Orleans Legal Action Workers.
commongroundcollective (29k image)
De medische kliniek van Common Ground in Algiers (New Orleans)
De groep zal zich bezighouden met toezicht op de politie (copwatch), ken-je-rechten, maar zal zich ook inspannen voor het opzetten van bureau’s voor rechtshulp.
Klik op meer.

Daartoe wordt getracht advocaten aan te trekken voor de ondersteuning van de lokale gemeenschap die nu nog deels in hun tuinen bivakkeren.

Een van de betrokkenen bij dit project is de anarchiste Jamie ‘Bork’ Loughner van het Infoshop-collectief, die reeds sinds begin september in New Orleans werkzaam is.

Zij meldt dat er zich veel gevallen hebben voorgedaan van misbruik door de politie, maar ook door het rechtssysteem zelf. Het is het niet alleen een kwestie van grof gedrag van de politie wanneer een verdachte wordt opgepakt, maar het gaat ook om illegale arrestaties, rechters die standaard iemand schuldig verklaren, het ontbreken van een behoorlijke rechtsgang, het weren van publiek bij hoorzittingen en rechtszaken gedurende de eerste vijf weken na de storm.

Allemaal zaken die de grondrechten van de mensen aantasten.

Het nieuwe juridische collectief tracht samen te werken met reeds langer bestaande groepen die vergelijkbaar werk doen om hen meer te betrekken bij de huidige juridische strijd.

Inmiddels is er een aardig sterke groep tot stand gekomen, die al met diverse mensen met klachten gesproken heeft. Daarbij gaat het deels om afschuwelijke verhalen.

Een interview met Jamie ‘Bork’ Loughner over dit initiatief kun je hier beluisteren.


Powered by Greymatter