Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/31/2005: "Kwaad geweten? angst voor civiele procedures?"

Enkele dagen geleden, kort na de brand in het uitzetcentrum van Schiphol, plaatste iemand op indymedia.nl onder de vileine naam Albert Speer Jr. een verhaal over de bouwmaatschappij die dit centrum in elkaar heeft gezet.

stationwognum (3k image)
Ooit was Wognum trots op zijn treinstation...
Klik op meer

Het was om precies te zijn een van de site van deze bouwmaatschappij geplakte tekst. Ursem te Wognum was er trots op uitzetcentra zo snel en zo goedkoop mogelijk te kunnen bouwen. Ze bevelen zich aan als de grootste cellenbouwers van Nederland. Je moet ergens trots op kunnen zijn in het leven.
Maar de trots is wat sleets. Wij zochten het bedrijf op in de zoekmachine die braaf vermeldde dat Ursem adverteerde dat het de uitzetcentra op Schiphol en de beruchte boot in Rotterdam gebouwd heeft. Maar wat betreft Schiphol is het intussen Error 404 geblazen, en de fraaie cellen in Rotterdam zijn vervangen door starterswoningen in Almere (die overigens heel sterk aan een gevangenis doen denken - kom terug Foucault, alles is vergeven).
Maar ja, er is altijd nog de cache, die een beter geheugen heeft dan een websitebouw(st)er graag zou willen.
De zoekresultaten.
Opmerkelijk is dat Indymedia de bijdrage van "Albert Speer Jr." intussen ook verwijderd heeft, en misschien snel genoeg om hem niet in de cache te laten opduiken.
Zie ook, of wel, hier en hier.
[Tot deze blogger kunnen wij zeggen: het CDA is de grootste partij in Wognum. De tweede partij is - nee maar - D66...].


Powered by Greymatter