Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/30/2005: "Demonstratie of wake aan de rafelrand"

Driehonderd mensen waren aanwezig om hun woede, verdriet of ontsteltenis te uiten bij de hekken van het uitzetcentrum Schiphol, Ten Pol te Oude Meer.
omgekomene-1 (29k image)
Een foto van een van de omgekomenen aan het hek geklemd
Klik op meer

Het uitzetcentrum bevindt zich werkelijk in de schemerzone tussen Amsterdam en Schiphol, achter aarden wallen en hekken die bij een zogeheten business center horen. Er was veel politie op de been die wel liet blijken enigszins verlegen met de taak aldaar te zijn.
De inmiddels bekende namen van verbrande mensen werden omgeroepen. De echtgenote en de schoonmoeder van iemand die in het uitzetcentrum zat vertelden van hun zoektocht naar nieuws over de man uit Nigeria die zijn identiteitskaaart niet kon laten zien en derhalve hier was opgesloten. Hij had het overleefd en was inmiddels getransporteerd naar Kamp Zeist, waar hij in de isoleercel is gezet ("wegens tekort aan cellen.")
verdonk-1 (22k image)

Het 0800-nummer dat met veel poeha werd omgeroepen op de rampdag zelf was pas laat op de avond ook echt aanspreekbaar. Van degene die belde om te informeren werden alle gegevens genoteerd, deze zouden aan justitie worden doorgegeven. En vervolgens.... wist men dan toch van niets. Spreekster-schoonmoeder had het "goede" nieuws van de politie moeten vernemen.
vreemdelingen-1 (30k image)

Er werden meer wakes aangekondigd op deze plaats, en voor donderdag 18.00 uur op de Stadhuisbrug in Utrecht.
Mooiste citaat, van medeorganisator Frits ter Kuile, christen-anarchist: "Wij horen allen achter de tralies te zitten" (naar Thoreau).
uitzetcentrum-1 (11k image)

1 Reactie


verdonk erg genoeten vande brand,

zei: jezus op 02/11/2005 om: 11:49u


Powered by Greymatter