Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/30/2005: "Solidariteitswake in Utrecht voor slachtoffers brand in uitzetcentrum Schiphol"

Op donderdag 3 november organiseert de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) om 18.00 uur een wake op de Stadhuisbrug.
AAGU19791 (18k image)
AAGU bezet opleidingskantoor IND in juni 2004
Hiermee wil de groep haar solidariteit tonen met de slachtoffers van de brand in het uitzetcentrum Schiphol-oost. Ook wordt stilgestaan bij alle andere mensen die door het genadeloze uitzetbeleid van Nederland worden getroffen.
Klik op meer.

In de nacht van woensdag op donderdag zijn er bij een brand in uitzetcentrum Schiphol-oost 11 mensen omgekomen. De mensen die in het uitzetcentrum vastzaten zijn overgeplaatst naar andere gevangenissen. De brand was een volgende traumatische ervaring.

Mensen horen niet achter tralies te zitten alleen omdat ze geen verblijfsvergunning bezitten. De brand is opnieuw een teken dat de mensen in de uitzetcentra schandalig en nalatig worden behandeld. De aandacht wordt helaas nu vooral gericht op de mensen die in de chaos hebben kunnen ontsnappen, alsof dat het ergste is!

Onze aandacht is bij de slachtoffers en de mensonterende omstandigheden waarin mensen zonder verblijfsvergunning in ons land gedwongen worden te leven. Soms zelfs tot de dood er op volgt...

AAGU is een Utrechtse actiegroep die zich bezig houdt met het onmenselijke Nederlandse asielbeleid. Wij streven naar een wereld zonder grenzen met bewegingsvrijheid voor iedereen.


Powered by Greymatter