Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/28/2005: "Wakes verspreid over de VS, en in Londen"

Ter gelegenheid van de tweeduizendste dode VS-soldaat in Irak - ironischerwijze viel dit ongeveer samen met het vierhonderdste slachtoffer van "friendly fire" (inbegrepen in de tweeduizend)- zijn in 611 plaatsen (het nu bekende aantal) in de VS demonstraties en wakes gehouden.

phillyvig (16k image)
Philadelphia, 25 oktober 2005
Klik op meer

Veteranen voor de Vrede, samen met ouders van gevallen soldaten, onder wie de inmiddels bekende Cindy Sheehan, hielden een demonstratieve 'die-in' voor de hekken van het Witte Huis. Men liet van tevoren weten niet bang te zijn voor arrestatie. Maar in de VS is dit niet gebeurd.
Wel in Londen. Deze twee demonstranten zijn opgebracht, omdat zij gevaarlijk dicht bij het Britse parlement stonden. Zij riepen op tot de actie "honderdduizend klokslagen": een voor iedere gevallene aan de Iraakse zijde.
maya-and-milan (47k image)
De demonstranten lopen het risico van een minimale straf van duizend pond boete. Tezelfdertijd hijgde op zijn bekende manier Blair elders over de mooie democratie in Irak en hoe slecht Iran is, en dat daar iets aan gedaan moet worden.


Powered by Greymatter