Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/26/2005: "Op de dag dat de tweeduizendste stierf"

Op de dag waarop de tweeduizendste VS-soldaat stierf in Irak eiste de regering van de Marshall Eilanden een behoorlijke vergoeding voor de proeven met atoom- en waterstofbommen die gehouden zijn op sommige van deze eilanden in de Stille Oceaan. Door de regering van de VS, uiteraard.

bikini (89k image)
Bikini, een van deze eilanden - de "beschaafde wereld" vond en vindt het smaakvol zeker kledingstuk te vernoemen naar dit atoombomeiland
Klik op meer

Op de dag waarop de tweeduizendste VS-soldaat stierf in Irak klaagde de VN-onderzoeker naar de dood van de Libanese politicus Hariri over "gebrekkige medewerking" van de kant van Syriƫ. VS-minister van buitenlandse zaken Rice, die steeds meer trekken van een ernstig gestoord persoon begint te vertonen, verklaarde dat dit niet ongestraft mocht blijven.

Op de dag waarop de tweeduizendste VS-soldaat stierf in Irak lekte uit dat het onderzoek inzake Plamegate waarschijnlijk zou leiden tot een strafrechtelijk onderzoek naar vice-president Cheney, de man van Halliburton.

Op de dag waarop de tweeduizendste VS-soldaat stierf in Irak kwam een Republikeinse senator aan met een getuigeverklaring van Michail Yuhanna (alias Tariq Aziz) die zeker wist dat George Galloway meineed had gepleegd toen hij in mei jongstleden verscheen voor een senaatscommissie. Tariq Aziz, vice-premier van Irak onder Saddam Hoessein, wordt op een onbekende plaats gevangen gehouden door de VS. De beschuldigingen waren verder dezelfde opgewarmde prak die Galloway toen al naar de vuilnisbak verwees.

Op de dag waarop de tweeduizendste VS-soldaat stierf in Irak hield George W. Bush een toespraak tegen echtgenoten van soldaten, waarin hij zei dat de beste manier om deze doden te eren "het karwei in Irak af te maken" is.

Op de dag waarop de tweeduizendste VS-soldaat stierf in Irak maakte de "onafhankelijke (van wie? van wat?) verkiezingscommissie" in Irak bekend dat de grondwet bij verkiezing is goedgekeurd door driekwart van de kiezers. De regeringen van de VS en Groot-Brittaniƫ juichten deze uitslag toe.

Op de dag waarop de tweeduizendste VS-soldaat stierf in Irak verklaarde het Pentagon dat het niet de tweeduizendste was, en dat het VS-ministerie van defensie geen precieze cijfers bijhoudt omdat deze voor politieke doeleinden gebruikt zouden worden door tegenstanders van de invasie in Irak.

Op de dag waarop de tweeduizendste VS-soldaat stierf in Irak werd bekend dat de voor belangrijkst gehouden dader van de aanslagen in Londen van 7 juli al een jaar door de geheime dienst gevolgd werd en niet gevaarlijk geacht werd.

Op de dag waarop de tweeduizendse VS-soldaat stierf in Irak stierf als iedere dag een veelvoud aan Irakezen door geweld als gevolg van de invasie. Maar dit is dagelijkse routine. "Wij tellen de lijken niet," heeft de regering van de VS van begin af aan bekendgemaakt.

De dag nadat de tweeduizendste VS-soldaat stierf in Irak - vandaag dus - zullen overal in de VS demonstraties georganiseerd worden, voor beƫindiging van de bezetting van Irak.


Powered by Greymatter