Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/23/2005: "Afwachten in de VS"

De vredesbeweging in de Verenigde Staten kijkt deze week uit naar twee mijlpalen. De ene wordt waarschijnlijk gepasseerd terwijl dit uitgetikt wordt: de tweeduizendste in Irak gesneuvelde VS-militair.

veteraan (33k image)
Klik op meer

Rond de 24ste september, de dag van de grote demonstratie in Washington DC, zoemde het verlangen rond bij veel demonstranten: revolutie, of in ieder geval regime change at home.
Deze week rondt onderzoeksrechter Patrick Fitzgerald zijn onderzoek af naar het moedwillig verraden van een CIA-agente, de echtgenote van een andere agent die het gewaagd had kritische kanttekeningen te plaatsen bij de oorlogsplannen in 2003. Plamegate - omdat de officiƫle media in Nederland zeer vriendelijk zijn tegenover het Amerikaanse regime zal een mogelijke aanklacht tegen hooggeplaatsten in het Witte Huis hier meer als een verrassing komen dan in de VS zelf.
Het kan zijn dat Bush net als Nixon in de Watergatetijd de rechter eenvoudigweg zonder reden ontslaat. Nixon slaagde niet in deze opzet. Het huidige regime is aanzienlijk brutaler. We zullen zien, deze week.
Voor de dag na het bekendmaken van de tweeduizendste dode aan VS-kant zijn op vele plaatsen demonstraties aangekondigd, onder het motto: Geen enkele dode meer, Geen enkele dollar meer, Vrede! Een overzicht van geplande demonstraties.


Powered by Greymatter