Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/23/2005: "Gevangen anarchistische dichter Harold Thompson bedreigd"

De anarchistische dichter Harold Thompson, die sinds 1979 gevangen zit en wordt beschouwd als politiek gevangene, is afgelopen week in de gevangenisbibliotheek in elkaar geslagen door zes leden van de Aryan Brotherhood. En dit in een - alweer - extra beveiligd genoemde gevangenis.

haroldthompson (19k image)
Klik op meer

Thompson zit vast in Tennessee, waar inmiddels het bezit van een schrijfmachine voor gevangenen verboden is verklaard. De aanval van de bende wordt in verband gebracht met het juist voltooien en uitbrengen van zijn bundel They will never get us all!. Thompson is ook pleiter voor andere (politieke) gevangenen.
Zijn eigen verklaring: "Ik ben een anti-autoritaire, antiracistische, antiseksistische anarchistische revolutionair van Ierse herkomst - waar ik trots op ben. Ik ben vegetariƫr en steun de dierenbevrijdingsbeweging van harte. Ik verdedig burger- en mensenrechten en laat mij niet breken of buigen of intimideren. Ik ben solidair met iedereen die strijdt tegen onderdrukking en vooral met mijn broeders en zusters in de anarchistische beweging."

Zijn adres:

Harold H. Thompson #93992
Northwest Correctional Complex
960 State Route 212
Tiptonville, Tennessee 38079, VS


Powered by Greymatter