Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/20/2005: "Huisuitzetting dreigt voor slachtoffers orkaan Katrina"

In Biloxi (Mississippi) dreigen huurders in een tweetal straten hun huis uitgezet te worden, omdat hun huizen aangetast zouden zijn door de overstromingen die gepaard gingen met de orkaan Katrina.
biloxi_katrina (35k image)
Biloxi na Katrina
Het zou de tweede maal zijn dat de bewoners hun huizen zouden kwijtraken, aangezien ze door toedoen van Katrina moesten evacueren.
Klik op meer.

Veel bewoners van de Holley Street en Lilly Lane keerden snel na de orkaan terug naar hun onderkomens om deze te repareren. De waterschade was van dien aard dat de panden tijdelijk onbewoonbaar waren.

Op 23 sepotember kregen de bewoners echter brieven overhandigd waarin ‘met grote droefheid’ werd aangekondigd dat de huizen voor het einde van de maand dienden te worden ontruimd.

De uitzettingsaankondiging was verzonden door Jordan Development, een klein bedrijf dat de eigenaar is van de meeste van de veertig huizen in beide genoemde straten. De brief vermelde dat het bedrijf handelde op las van de FEMA (Federal Emergency Management Agency) en verzekeringsinspecteurs.

Door toedoen van de wateroverlast zouden schadelijke en giftige schimmels in de muren groeien, alsmede onder de huizen, in de kelders en op onzichtbare plekken.

Woordvoerder Eugene Brezany van de FEMA in Mississippi ontkent echter dat zijn organisatie zich met uitzettingsbevelen bezig houdt en stelt dat de FEMA hiertoe evenmin gerechtigd is. Dit zou een lokale kwestie zijn.

Zijn verklaring voedt het vermoeden dat de grond die op slechts korte afstand van de oevers van het water zijn gelegen, voor iets anders gebruikt moet gaan worden dan voor het innen van lage huurprijzen. In ieder geval is er een wet aangenomen die het toestaat om casino’s aan land te gaan beginnen, naast de gokpaleizen die reeds op boten zijn toegestaan. De strijd om onroerend goed is hoe dan ook gaande.

Geen van de huurders is echter van plan om te wijken. De lektriciteit werkt weer en de muren zijn met bleekwater behandeld.

Een tweede brief is inmiddels gearriveerd waarin stond vermeld dat de huizen op de nominatie staan om te worden gesloopt! Iedereen die in de panden woont of in de nabije omgeving van de onderkomens verblijft, loopt kans te worden gearresteerd wegens ongeoorloofd verblijf.

Eleanor Jordan van Jordan Development, die de brieven heeft ondertekend, zegt dat ze juist probeert te handelen. “Het is niet zo dat ik ze op straat gooi, ik ben niet verantwoordelijk voor de orkaan of schimmels en ik heb niemand uit huis geplaatst.”

“Het is in het belang van de huurders dat ze eruit gaan. Het wordt niet ingegeven door winstbejag. Het is eeen hele trieste situatie.”

Voor wat betreft het citeren van de FEMA, wijst ze er op dat medewerkers van deze organisatie haar er op gewezen hadden dat de huizen niet langer veilig zijn.

De huidige huurders van mevrouw Jordan betalen maandelijks tussen de 75 en 225 dollar aan huur. Hoewel ze vertelt geen plannen te hebben om de grond opnieuw te ontwikkelen, vertelt haar manager Kenny Langlinais dat hij hoopt dat er nieuwe huizen worden gebouwd met een huur van 500 dollar per maand.

Mevrouw Lett woont er al 19 jaar en is een van de huursters die niet wil vertrekken, maar wel met een beschadigd huis zit. Ze heeft geen idee waar ze anders naar toe zou moeten. Haar huishoudelijke bezittingen waren niet verzekerd en de FEMA heeft geen (financiële) ondersteuning gegeven.

Het Rode Kruis gaf een check van 965 dollar, een hele uitkomst als je hele huisraad, alle kleding en al je spullen in de voortuin liggen.

Bron:


Powered by Greymatter