Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/19/2005: "Je vraagt je af..."

...waarom "media" in verband met het showproces tegen Saddam Hoessein dit soort foto's uit de kast halen, terwijl bekend is dat het een photo-op voor "simpele soldaatjes" met een gedrogeerde Saddam is - een Saddam Hoessein die helemaal niet in een gaatje in de grond zat en wel degelijk vanuit een gebouw zijn belagers heeft beschoten?
Het antwoord: deze media hebben de debunking van het verhaal nooit geplaatst. Er staat niet voor niets (in meer dan een opzicht) op de achterpagina van zo'n krant een grote advertentie van Shell... (die ook langskomt in de televisiereclame).

sadbak (2k image)
Klik op meer


Al gaat het met de olieplundering in Irak nog steeds niet van een leien dakje.
Is u de uiterlijke overeenkomst met Michael Bakoenin ook opgevallen? Gelukkig heeft dit niet zo lang geduurd.
Het wordt ook niet breed uitgemeten dat Saddam Hoessein waarschijnlijk alleen terechtstaat voor een moordpartij van meer dan twintig jaar geleden. Het zou wat genant zijn als hij in de gelegenheid gesteld werd te vertellen dat Donald Rumsfeld de gasaanval op Halabja wel best vond.

Waarschijnlijk speelt het nog steeds een rol in de neoconnerie, ook in Nederland, dat "die tegenstanders van de oorlog" nooit geprotesteerd hebben tegen deze gasaanval. Het eerste antwoord is natuurlijk dat de voorstanders dit ook allerminst hebben gedaan, integendeel.
En het dient gezegd: in ieder geval de herstelde communisten stonden destijds wel te demonstreren op de Dam in Amsterdam. Het was zo'n klein gezelschap dat "de media" het niet hebben opgemerkt. "We waren ook de enigen, en het was knap koud die dag." (bron: Dennis Bos).


Powered by Greymatter