Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/16/2005: "Een lettertje verschil - Britten in Irak met eigen wapens bestreden"

Britse koloniale bronnen zeggen dat "de opstandelingen" in Irak in hun sector bewapend worden door Iran. Dit verhaal past in het wapengekletter dat uit Washington komt, dat tot oorlog tegen Iran moet opstoken. The Independent on Sundayonthult vandaag 16 oktober dat de wapentechnologie geleverd is door het Iers Republikeins Leger, IRA naar de Engelse afkorting.

PIRAbom (14k image)

Klik op meer

Bronnen uit de inlichtingendienst vermelden dat de technologie voor de bommen die in de aanvallen gebruikt worden gebaseerd is op fotografische flitseenheden, een techniek die zo'n 15 jaar geleden door de IRA werd gebruikt en die bij hen was geïntroduceerd door Britse agenten. "We zien technologie in Irak dezer dagen die de IRA de afgelopen twintig jaar heeft ontwikkeld," zegt een militaire-inlichtingenman met ervaring in Noord-Ierland. Hij onthulde dat een trekker die onlangs bij een aanslag is gebruikt in Irak een drierichtingsapparaat was, dat een verbindingsdraad, een radiosignaal en een infrarode straal combineerde - een techniek die geperfectioneerd is door de IRA.

De vroegere agent voegde hier aan toe: "Het fotografische-flitsapparaat is vervangen door infrarood en daarna door gecodeerd infrarood, maar het waren in wezen varianten van hetzelfde apparaat. De technologie is geleverd door de Britse veiligheidseenheden. De IRA heeft zijn uitrusting steeds gedeeld met de FARC in Colombia, de Baskische ETA en met Palestijnse groepen. Ik twijfel er niet aan dat de technologie die gebruikt wordt om onze militairen te doden in Basra dezelfde Britse technologie is van tien jaar geleden.
Onze veiligheidstroepen dachten destijds dat, als ze vertrouwd waren met de technologie, dat zij tegenmaatregelen konden nemen zodat ze de IRA een stap voor zouden blijven," zegt een andere belangrijke bron. "Het mag absurd lijken dat de veiligheidseenheden technologie leverden aan de IRA, maar de strategie was juist. Helaas kon niemand toen voorzien dat deze technologie gebruikt zou worden om Britse militairen in een andere oorlog te doden, vele duizenden kilometers van huis."


Powered by Greymatter