Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/16/2005: "Verzet tegen nazi's leidt tot noodtoestand"

Twintig nazi's die onder politiebescherming tegen "zwarte terreur" demonstreerden in Toledo, Ohio, hebben zoveel verzet losgemaakt dat de burgemeester de noodtoestand heeft uitgeroepen.

toledonazi (12k image)
Bijgewerkt 18 oktober
Klik op meer

"Zwart" Toledo was boos over de toestemming voor de demonstratie en de uitgebreide politiebescherming die de nazi's kregen. De zeshonderd (minimale schatting) tegendemonstranten raakten al snel in gevecht met de politie en op verscheidene plaatsen braken grote vechtpartijen uit. Enkele gebouwen werden in brand gestoken.
De burgemeester over de tegendemonstranten: 'deze mensen zijn hoe dan ook niet zo goede burgers'. De autoriteiten zeggen dat 'benden' het verzet georganiseerd hebben. Hiermee lijkt voldoende onderstreept dat de sympathie van het gezag in deze stad bij de nazidemonstranten ligt.

Naschrift 18 oktober: Toledo, Ohio, is berucht is om het geweld dat de politie tegen zwarten toepast. De opmerkingen van de burgemeester klonken naar die van een mainstream witte racist. Uit verdere berichtgeving begrijp ik nu dat de man zwart is. Hetgeen maar weer eens ondersreept dat racisme een klassenkwestie is.

1 Reactie


Pff... Amerika is zˇ vermoeiend!

Ik bedoel, het is volslagen belachelijk dat nazi's onder POLITIEBESCHERMING(!) mogen demonstreren tegen zwarte terreur. Dan geef ik "zwart" Toledo groot gelijk!

zei: Mia op 18/10/2005 om: 19:09u


Powered by Greymatter