Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/13/2005: "Nieuwe generatie wapens om grote groepen mensen te lijf te gaan"

Britse militaire wetenschappers werken aan een nieuwe generatie wapens, die kunnen worden gebruikt om opstanden en rellen neer te slaan.
vor1 (19k image)
Het vortex-'principe'
Het gaat ondermeer om laserwapens, chemische wapens en wapens die werken op basis van korte golven.
Klik op meer.

In een hoogst geheim project wordt gewerkt aan een ‘vortex wapen’, die specifiek bedoeld is voor gebruik tegen opstanden. Hiermee wordt een met een enorme snelheid een geweldige luchtdruk afgevuurd. Deskundigen stellen dat hiermee traangas of andere chemische wapens kunnen worden afgevuurd om grote menigten uiteen te drijven of om vijandelijke troepen uit te schakelen.

De Amerikaanse firma Scientific Applications & Research Associates, die een dergelijk wapen heeft gefabriceerd, deelt mee dat hiermee een dusdanige schokgolf kan worden geproduceerd dat iemand ermee uit balans kan worden gebracht. Het voelt aan alsof iemand een emmer koud water over je borst gooit.

Een belangrijke Engelse defensiefirma, Qinetiq, die tot stand kwam nadat de Engelse regering haar testbureau privatiseerde, zou wapens onderzoeken die lasers gebruiken om de vijand te verblinden. Er wordt beweerd dat het leger van de VS een dergelijke techniek momenteel in Irak gebruikt.

Britse defensielaboratoria zouden ook experimenteren met schuim om menigten in bedwang te kunnen houden, waaronder een veel dikkere versie van het schuim dat gebruikt wordt om vliegtuigbranden te blussen en een plakkerige schuimvariant, die de bedoeling heeft om mensen immobiel te maken

Deze wapens maken deel uit van een snel groeiende en door de belastingbetaler gefinancierde geheim onderzoeksprogramma van militaire laboratoria en private defensie bedrijven naar niet dodelijke wapens.

Het motief achter het onderzoek is de speurtocht naar een alternatief voor plastic en rubberkogels, hoewel de Britse politie inmiddels beschikt over meerdere niet-dodelijke wapen zoals ‘veiligere’ plastic kogels, traangas, taserwapens, pepperspray en in Noord-Ierland waterkanonnen.

Moderne technologie maakt het gemakkelijker om nieuwe wapens te maken. Groot-Brittannië heeft een gezamenlijk programma met de VS opgesteld om militaire, niet-dodelijke wapens te ontwikkelen waaraan honderden miljoenen dollars worden besteed.

Het korte golf wapen maakt deel uit van het Britse programma met de codenaam Virus, dat uitgevoerd wordt door een tamelijk onbekende afdeling van het Ministerie van Defensie, genaamd het Deep Target Attack directoraat. Het wapen vuurt krachtige korte golven waarmee apparatuur als computers, radar en besturingssystemen kunnen worden uitgeschakeld.

Veel van de nieuw ontwikkelde technieken kunnen zeer omstreden zijn, zoals het gebruik van lasers om een tegenstander te verblinden.

Bron: Independent


Powered by Greymatter