Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/13/2005: "Forse gevangenisstraffen in Griekenland voor vermeende relschoppers Thessaloniki 2003"

Afgelopen maandag (10 oktober) vond in Griekenland een rechtszaak plaats tegen zes vermeende relschoppers, die tijdens de conventie van de Europese Unie in Thessaloniki in 2003 werden gearresteerd.
279528 (29k image)
Twee van hen kregen maar liefst twee jaar voor de kiezen, drie moeten 10 maanden zitten, terwijl een activist vrijspraak ten deel viel.
Klik op meer.

Het zestal werd beschuldigd van het deelnemen aan rellen en illegaal wapenbezit. Vijf van hen werden door de rechter dus schuldig bevonden. Onder hen bevonden zich vijf Grieken en een Spanjaard.

De Spanjaard Carlos werd schuldig bevonden aan het plegen van ernstige ongeregeldheden en kreeg twee jaar met een proeftijd van drie jaar. Dit lot trof ook een Griekse actievoerder, die dezelfde straf kreeg wegens verboden wapenbezit. Hij zou namelijk een inschuifbare stok bij zich hebben gedragen!
De andere drie veroordeelden kregen behalve 10 maanden cel ook een proeftijd van drie jaar, allen vanwege het zich schuldig maken aan ongeregeldheden.

Een rechtszaak tegen acht andere verdachten dient nog plaats te vinden. Of de zaak tegen Simon Chapman opnieuw voorkomt, wordt nog besproken. Er is namelijk duidelijk foto- en videobewijs dat hij er door de oproerpolitie is ingeluisd. Zijn rugzak werd verwisseld en drie keer raden waar de inhoud van zijn zogenaamde rugzak uit bestond waarmee hij werd aangehouden: molotov coctails en een hamer.

Simon zat hiervoor acht maanden in een Griekse cel.

Klik hier voor de video en hier voor de foto’s.

Zie voor een overzicht van de gebeurtenissen tijdens de EU-conventie hier.


Powered by Greymatter