Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/12/2005: "U bent ook maar een kolonie"

..en dat zult u weten.
De regering van de Verenigde Staten zat even wat krap bij kas dus zij beloofde 100.000 dollar (ja, u leest het goed: honderdduizend) voor het rampgebied in Kasjmir en omgeving. Zo wordt de putschistische generaal Musharraf bedankt voor zijn hulp in de zogenaamde oorlog tegen het terrorisme.
kasjmir (7k image)
Klik op meer

Het is trouwens een gedroomde manier om de stoel onder het achterste van deze mijnheer vandaan te helpen schoppen. Alleen zal het opvolgende regime in Pakistan de regimes in Washington, Londen en Den Haag niet zo bevallen.
Toen particulieren een veelvoud van deze honderdduizend dollar bijeenbrachten binnen een dag werd het bedrag schielijk verhoogd tot 50 miljoen dollar.
Om even te helpen: de bezetting van Irak kost twee mijard per week.
Groot-BrittanniŽ tastte meteen diep in de beurs. Een half miljoen pond, alsjeblieft. Allez, we klappen er niet meer over - we hebben onze koningin tenslotte tot jullie keizerin gemaakt destijds, dus voor wat hoort wat.
Toen Pakistani's in Groot-BrittaniŽ dit bedrag ook al snel evenaarden bij inzamelingen vond het ministerie van ontwikkelingshulp in Londen dit prachtig. Maar er kan niet meer af.
In totaal heeft het Verenigd Koninkrijk tot nu toe zes miljard pond besteed aan de bezeting van Irak.
Kwestie van prioriteiten.
Enfin, we zijn wel wat gewend sinds de grote tsunami en Katrina.


Powered by Greymatter