Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/12/2005: "En over minderheden gesproken..."

Je wordt als journalist bij De Vrije vaak snel op je wenken bediend. Een week nadat ik in de serie Balkenzwendel had geschreven over het enige publieke station dat er uitspringt op de FM-band, "Radio" (Hilversum dus) 4, waar de gieren op loeren... wil de Raad voor de Publieke Omroep (huh?) dit station verbannen.

hetzalwel (19k image)
Klik op meer

De "publieke omroep" wil een "tweede jongerenzender" op de FM-band. Je vraagt je dan al af wat de eerste is, maar daar hebben ze een antwoord op. Hilversum 3, eh..pardon, 3FM, dat is de jongerenzender - die er nu al zo uitspringt als je over de band fietst (excuseer mij dat ik in herhalingen verval).
Het argument om het enige station dat klassieke muziek uitzendt van de FM-band te weren is dat er te weinig naar geluisterd wordt. Een argument dat de kwalificatie "zogenaamde publieke omroep" uiterst geldig maakt, al zal liberal Nederland dat zweert bij zijn VPRO dit niet willen horen.
Er wordt over Radio 4 met de vreemdste cijfers geslingerd. Er zouden maar negenduizend mensen luisteren. Of slechts tien procent van de mensen met autroradio luistert. Zijn er zo weinig autoradio's in Nederland? Was het maar waar...
En zelfs al kloppen beide cijfers - wat dan nog?

Deze nep zou "de tweede jongerenzender gaan vullen", zie ook de afbeelding, ontleend aan dezelfde site:

"Welkom bij jezelf, welkom bij FunX!
Radio voor en door stadsjongeren!
FunX is ontstaan uit een initiatief van de vier lokale publieke omroepen van de grote steden, Salto Amsterdam, Slor Rotterdam, Stadsomroep Den Haag en RTV Utrecht. Want het is tijd voor de mix! Latin, turkpop, r&b, mixpop, reggae, african, 2step, arab en hiphop. Nu bij FunX. Maar ook praten over relaties, school, werk, seks, geloof of de koopavond. Welkom bij jezelf!"

In 1948 dichtte Max de Jong nogal radicaal: gooi een atoombom op Hilversum....

 

2 Reacties


Eigelijk luister ik nooit naar de radio, ik zet lekker cds op, kan ik mooi zelf uitmalen waar ik naar luister, maar ik vind dit toch belachelijk! boos, grrWaar moeten alle mensen die niet van moderne shit houden naar luisteren, als ze bv. in de auto zitten?

zei: Dragonna op 12/10/2005 om: 19:00u

Ik vind het ook absurd! Ten eerste vind ik dat mensen die naar de klassieke zender luisteren, moeten ook de mogelijkheid daartoe houden. Ik luister er nooit naar, maar toch vind ik het goed dat er zo'n zender blijft.

Ten tweede, een mix zei je? Het is inderdaad een mix van van allerlei verschillende muziekstijlen, maar er zit gewoon geen één bij die mij aan (zou kunnen) spreekt!
3FM luister ik ook nooit naar, al dat zinloze gekwek, als ik muziek wil, wil ik muziek en prefereer ik toch nog sky-radio. Maar dan nog, waar blijft een zender met de muziek die ik (en nog heel veel anderen) echt leuk vind(en)?

Laat radio vier alsjeblieft zitten waar ie zit! help!!

zei: Mia op 14/10/2005 om: 11:15u


Powered by Greymatter