Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/12/2005: "Voor de zekerheid: er komt een derde muur om Melilla"

Nadat ongeveer duizend mensen hebben geprobeerd de muren om de Spaanse enclave Melilla op de Marokkaanse noordkust te trotseren heeft het Spaanse ministerie van defensie gezegd dat er een derde muur om de enclave wordt gebouwd. De twee bestaande zullen worden opgehoogd tot zes meter. Men hoopt voor de jaarwisseling het karwei voltooid te hebben.

vallamelilla051004 (15k image)
Klik op meer

In de berichtgeving in de staats- en 'corporate' media wordt steeds gesproken van een aanval van Afrikanen op de toegang tot Europa, gevormd door de enclaves.
Nu volstaat een blik op de kaart - voorzover men zelf dit niet kan bedenken - om vast te stellen dat CeĆŗta en Melilla in Afrika liggen, evenals Marokko. Men bedoelt met "Afrikanen" dus iets anders dan bewoners van enclaves en Marokko - u wordt geacht te begrijpen wat "Afrikanen" hier betekent.

Genoemde "Afrikanen" worden door de Marokkaanse politie - van al hun bezittingen beroofd, tot hun kleren aan toe - naar de woestijn vervoerd aan de grens met Algerije. Guinese diplomaten vonden van ingezetenen van hun land alleen wat kleren en schoenen. De mensen waren onvindbaar. Het lijkt moedwillig beleid van Marokkaanse en Spaanse overheid degenen die tot bijna iedere prijs willen emigreren naar een Europees land, desnoods tot de dood er op volgt de toegang te weigeren.
Aan de muren van Melilla zijn de afgelopen week zes mensen gedood. Naar verluidt heeft de Spaanse politie (Guardia Civil) mensen onder een storvloed van racistische kreten naar de Marokkaanse kant van de grens teruggestuurd, tegen het officiƫle beleid in.


Powered by Greymatter