Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/08/2005: "Door orkaan Rita getroffen Indianen in Zuid-Louisiana blijven verstoken van regeringshulp"

De oorsprokelijke bewoners die in het zuiden van Louisiana zijn getroffen door de orkanen Katrina en Rita blijven tot dusver grotendeels verstoken van regeringshulp.
HoumaCG (20k image)
Common Ground deelt hulpgoederen uit in Houma

Ze zijn vrijwel uitsluitend aangewezen op de alternatieve hulp van allerlei basisgroepen en –organisaties.
Klik op meer.

De indianenstammen van de Houma, Pointe-au-Chien, en Biloxi Chitimacha Zuid-Louisiana leveren een aanzienlijke strijd om hulp hun kant op te krijgen.

De indiaanse gemeenschappen in Terrebonne Parish zoals as Dulac, DuLarge, Grand Caillou, Montegut, Pointe-au-Chien en Isle de Jean Charles zijn weliswaar ontsnapt de orkaan Katrina from Hurricane Katrina, m,aar hebben veel stormschade geleden door de orkaan Rita. Zo’n 4000 mensen werden gedwongen hun huizen te verlaten vanwege een ruim twee meter hoge vloedwater en meer dan 10 centimeter modder.

Er bestaat vrees dat zonder onmiddellijke steun in de vorm van ouderenzorg, schoonmaakwerkzaamheden, het repareren van beschadigde huizen mensen zullen wegtrekken uit het gebied waardoor het voortbestaan van de indianengemeenschappen zelf in het geding komen.

Een probleem vormt evenzeer de beschadigingen aan boten en havens waardoor de vele vissers niet in hun inkomen kunnen voorzien.

Het Common Ground initiatief roept dan ook op de indianengemeenschappen te steunen met hulpgoederen en geld. Ook de komst van vrijwilligers is dringend gewenst.

1 Reactie


Interview met Indiaanse woordvoerders van Democracy Now! http://play.rbn.com/?url=demnow/demnow/demand/2005/oct/video/dnB20051010a.rm&proto=rtsp&start=27:37

zei: J.B. Arend op 11/10/2005 om: 18:54u


Powered by Greymatter