Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/06/2005: "Bush meldde Palestijnse ministers dat God hem vertelde Irak binnen te vallen"

President George Bush vertelde Palestijnse ministers dat God hem had verteld Afghanistan en Irak alsmede een Palestijnse staat tot stand te brengen.
Bushs (24k image)
Deze openbaring is afkomstig uit een nieuwe documentairereeks van de BBC, die de komende drie maandagen wordt uitgezonden.
Klik op meer.

In de driedelige reeks Elusive Peace: Israel and the Arabs, beschrijven de Palestijnse minister-president Abu Mazen en minister van Buitenlandse Zaken Nabil Shaath hun eerste ontmoeting met president Bush in juni 2003.

Nabil Shaath zegt: "President Bush zei tot ons allen: 'Ik word gedreven door een missie van God. God wilde me vertellen, "George, ga en vecht tegen die terroristen in Afghanistan." En ik ging en toen vertelde God me, "George, ga en beŽindig de tirannie in Irak Ö" En ik ging. En nu, opnieuw, voel ik Godís woorden tot mij komen, "Ga en bezorg de Palestijnen hun staat en de IsraŽliís hun veiligheid, en breng vrede in het Midden Oosten." En met Gods hulp ga ik het doen.'"

Abu Mazen was op dezelfde bijeenkomst aanwezig en memoreert dat Bush tegen hem zei: "Ik heb een morele en godsdienstige opdracht. Vandaar dat ik jou een Palestijnse staat bezorg."

De documentairereeks beschrijft het vredesproces in het Midden Oosten vanaf de jaren 1999/2000 toen Bill Clinton vredesbesprekingen hield tot de terugtrekking van IsraŽl uit de Gazastrook afgelopen augustus.

Diverse insiders als presidenten, minister-presidenten, hun generaals en ministers vertellen wat er achter gesloten deuren bekokstoofd werd nadat de vrdesbesprekingen faalden en de Intifada tot een uitbarsting kwam

Israel and the Arabs: Elusive Peace - Maandagen 10, 17 and 24 oktober, van 21.00 to 22.00 uur op BBC 2.

1 Reactie


Zijn woordvoerder Scott McClellan heeft al ontkend dat Bush dit ooit gezegd heeft - waarmee de Palestijnse premier voor leugenaar wordt uitgemaakt bijvoorbaat.
Die influisteringen horen natuurlijk typisch bij iemand die stevig aan de drank is (geweest?). Er zijn overigens ernstiger gestoorden dan Bush: degenen die op hem gestemd hebben. En nog erger zijn degenen die boekjes schrijven dat hij niet gek is. En de geksten zijn degenen die die boekjes met instemming lezen (ik ben nog steeds niet gevraagd voor het NOS-journaal).
Maar goed: de gevaarlijkste gek - dat is wel duidelijk.

zei: Prul op 07/10/2005 om: 15:18u


Powered by Greymatter