Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/04/2005: "Sinterklaas neemt het niet..."

..en heeft in viervoud op 26 september in supermarkten in Zwolle pepernoten uit de schappen gehaald en deze vervolgens aan de Spaanse ambassadeur aangeboden. Een actie in de stijl van de kerstmannen van Christiania en het Oranje Alternatief in Wroclaw.
pepernoten7as (16k image)
Klik op meer

He communiqué van de actiegroep die namens Sinterklaas optrad:

Wie niet horen wil moet maar voelen. Wanneer er ondanks deze actie toch pepernoten voor 3 november in de schappen liggen, zal Sint harder terugslaan!

Onze woede richt zich tegen het vroegtijdig in de winkel liggen van pepernoten,speculaas en ander sint gedoe. Middels de pepernoot en choco letter lokt de kruidenier kinderen naar zijn verderfelijke, airco gekoelde schatkamer. De kinderen worden uitgedaagd met suikergoed en marsepein, niet een week voor het Sint feest, ook geen 2 weken voor het heerlijk avondje, maar ruim 3 maanden! De ooit traditioneel bereide noot wordt gevuld met conserveermiddelen om op 5 december kakelvers versnaperd te worden. De kinderhartjes worden drie maanden lang opgejaagd om maar pepernootjes te kanen, de ouders staan onder druk.

Erger nog is de mentaliteit van de zuigerige grutter. In de supermarktstrijd verliest hij ieder gevoel voor proportie. De klant wordt benaderd met een marketing strategie waarvan men hoopt dat deze niet doorzien zal worden. Maar zo dom zijn wij niet. Wij laten onze kinderen geen slachtoffer worden van de pedofiele neigingen van Ahold, Laurus en al die anderen!

En wat te denken van deze prachtige maand september na een koele zomer. Helaas: de kruidenier ramt ons de winter desnoods door de strot.

Steeds sneller worden jonge frisse sla, gekoelde frisdrank en waterijsco’s wreed door dorre rimpelige bruine brokjes van hun plaatsje in het schap verdreven. Wordt de herinnering aan opwaaiende zomerjurkjes door de geur van suffe huiselijkheid ruw verjaagd.

DIT MOET STOPPEN!!!! DEZE KRUIDENIERSTERREUR…

Er moet een einde komen aan dit misbruik van het kinderhart. En wij verdedigen het recht om de herinnering aan de zomer zo lang mogelijk te laten bestaan! Daarom hebben wij vandaag de schappen ontdaan van deze geitenkeutels der vergankelijkheid en ze teruggebracht naar Spaans grondgebied: de Spaanse ambassade in Den Haag.

Groep esthetiek 2004 stelt zich strijdbaar op in de strijd tegen de wansmaak! Gluurpoppen dienen verwijderd te worden uit tuinen, carnaval dient binnenshuis te worden gevierd en pepernoten horen in september NIET in de schappen thuis! In de strijd tegen de smakeloosheid in Nederland sluit Groep Esthetiek 2004 volgende acties niet uit!

Groep Esthetiek 2004

av628 (9k image)

2 Reacties


Willen jullie het marsepein wel laten liggen in de schappen van de supermarkt, ik ben daar namelijk dol op! smile

zei: Bolus op 04/10/2005 om: 10:56u

Kan die Hallowien-rotzooi ook verwijderd worden in het kader van de Tere Kinderharten? Veel succes met uw acties,
Dank u.

zei: W.Mop op 04/10/2005 om: 11:12u


Powered by Greymatter