Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/03/2005: "Verpleegster klaagt Rode Kruis aan vanwege behandeling slachtoffers Katrina"

Verpleegster Meg Brizzolara, die betrokken was bij de opvang van vluchtelingen van de orkaanramp Katrina walgt van de wijze waarop het Rode Kruis met deze mensen omgaat.
RC (9k image)
Opslag Rode Kruis in San Antonio
Geen voorzieningen of een fatsoenlijke administratie, doktoren die liever kaarten dan patiŽnten behandelen en racistische vrijwilligers zijn enkele van haar klachten.
Klik op meer!

Meg Brizzolara werkte twee weken als verpleegster op de luchtmachtbasis Kelly in San Antonio (Texas), waar vluchtelingen van de orkaanramp in vliegtuighangars zijn ondergebracht. De uit San Francisco afkomstige verpleegster werd voor dit werk uitgezonden.

Bij aankomst op de basis bleken er geen spullen beschikbaar te zijn, werden mensen die medische hulp kregen niet geregistreerd en bestond daartoe ook niet de mogelijkheid. De verpleegsters zelf zetten wel een informatiesysteem op, maar ontbeerden de steun van doktoren om bijvoorbeeld recepten uit te schrijven.

Dit terwijl er wel doktoren aanwezig waren, maar de FEMA had verordonneerd dat deze niet ter beschikking van de verpleegsters stonden. De dokters deden niets, speelden kaartspelletjes en basketball, en verplaatsten soms de panelen, die hun ruimte van die van de verpleegsters en anderen afscheidde.

Vrijwilligers van het Rode Kruis maakten racistische opmerkingen in de trant van dat de zwarte vluchtelingen maar achter een truck gesleept moesten worden. De blanke medewerkers van het Rode Kruis (middle en uppermiddle class) zijn niet betrokken bij de zwarte en arme mensen die door Katria zijn getroffen.

De vluchtelingen zelf kwijnen weg in de opvangplekken.

De verpleegster meent dat er geen cent meer gegeven moet worden aan het Rode Kruis.

Bron: Infoshop

1 Reactie


De anarchistische beweging weet van oudsher dat het Rode Kruis niet deugt: vergoelijkers van oorlogsinspanningen die zij op het slagveld even gaan verzachten. Ik kijk er niet van op (overigens mochten ze niet in de kern van het rampgebied optreden in de eerste dagen).

zei: Prul op 04/10/2005 om: 10:58u


Powered by Greymatter