Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/30/2005: "Acties tegen militaire wapenbeurs NIID in Den Haag op 13 oktober"

Op donderdag 13 oktober vindt in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag de jaarlijkse NIID plaats (Nederlandse IndustriŰle Inschakeling Defensieopdrachten) conferentie, met als thema: 'Marktplaats.eu'.
NID30735 (14k image)
Het affiche van de actie
Het samenwerkingsverband Ontwapen! voert de hele dag actie tegen deze conferentie, met als hoogtepunt een bezoek aan de 'promovloer' om 14.00 uur.
Klik op meer.

De NIID is de belangenorganisatie voor de gezamenlijke Nederlandse defensie-industrie en is een van de belangrijke drijfveren achter de Nederlandse deelname aan het Joint Strike Fighter (JSF) project.

De NIID bevordert optimale inschakeling van de industrie bij opdrachten van het ministerie van Defensie, zowel binnen als over de grens. Mede dankzij de NIID worden honderden miljoenen euro's over de balk gesmeten om Nederlandse bedrijven mee te laten werken aan de bouw van de JSF.

Net als de F-16 wordt de JSF ingezet voor het bombarderen in oorlogsgebieden en neemt het de kernwapentaak van de F-16 over.

Wereldwijd gaat er jaarlijks ruim 800 miljard aan Amerikaanse dollars om in wapenhandel en -productie. Een kwart van dat geld is genoeg om o.a. honger en armoede de wereld uit te helpen en de bestrijding van het dreigend drinkwatertekort, HIV/AIDS, malaria, ontbossing en global warming grondig aan te pakken.

De Nederlandse overheid heeft blijkbaar andere belangen en doet er alles aan om een plaats binnen de top tien van in wapens handelende landen te behouden. Zij blijft bijdragen aan de wapenhandel (lees: moordhandel), die onze wereld alleen maar onveiliger maakt.

Ze zeggen dat dit nodig is om terrorisme te bestrijden, de wereld veiliger te maken en de economie draaiende te houden. Ze vergeten daarbij dat oorlog ook terreur is en dat de oorlogen die zij steunen terrorisme en onveiligheid alleen maar doen toenemen.

De werkelijke belangen zijn de economische belangen van enkelen die liever de zakken der rijken vullen dan onze kennis aan te wenden om het leven op deze planeet leefbaar te houden.

Met uw belastinggeld! Onze economie is een van de motoren die de snel om
zich heen grijpende oorlog aanjaagt. Wij kunnen ons hoofd niet langer in het zand steken.

Vandaar dat het samenwerkingsverband Ontwapen! u uitnodigt om 13 oktober op te staan en u uit te spreken voor wat de wereld wÚl veiliger kan maken: Ontwapenend handelen op de Europese marktplaats.

Tijdens een vreedzaam protest dat de hele dag duurt, vindt er vanaf 13.00 uur een programma plaats met sprekers. Om 14.00 uur moet iedereen er zijn, want dan nemen wij de uitnodiging van de NIID aan om gratis de marktplaats te bezoeken, en daar absoluut geweldloos het gesprek aan te gaan met de marktkraambeheerders van de wapenhandelaren. Dresscode: Business

Het congrescentrum is te bereiken met tramlijn 10 en 17, van zowel Hollands Spoor of Centraal Station in Den Haag.

Meer in formatie kun je via ditmailadres verkrijgen.


Powered by Greymatter