Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/29/2005: "Forse gevangenisstraffen voor anarchisten in het proces in Aken"

De anarchisten die in het Duitse Aken terecht stonden voor onder andere gijzeling hebben op 28 september forse gevangenisstraffen gekregen.
Aken4 (21k image)
De Spanjaarden Jose Fernandez Delgado en Gabriel Pombo da Silva kregen met respectievelijk 14 jaar en 13 jaar de zwaarste straffen.
Klik op meer.

De Belg Bart de Geeter kreeg 3 jaar en zes maanden celstraf aan de broek. Begonia Pombo da Silva die nauwelijks een aandeel had in de gebeurtenissen, kwam er genadig af met 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

De straffen werden uitgesproken na maar liefst 23 zittingsdagen die in een periode van een half jaar plaatsvonden.

In de nacht voorafgaande aan de uitspraak heeft een groep anarchisten het Duitse consulaat en een groot gebouw van het openbaar ministerie in Arnhem van enkele leuzen voorzien uit solidariteit met de Aken 4, zoals de zaak wordt aangeduid.

Het viertal stond terecht na een heftige achtervolging, die door de Duitse politie was ingezet na een grenscontrole. De twee Spanjaarden zijn ontsnapt uit de beruchte FIES-gevangenissen in Spanje waar Amnesty International zich kritisch over heeft uitgesproken.

Na respectievelijk 14 en 8 jaar in isolatie te hebben doorgebracht en genoeg ellende te hebben meegemaakt, waren zij niet van plan hun net verworven vrijheden zomaar in te leveren. Na een schietpartij en een gijzeling werden de vier uiteindelijk aangehouden in een garage in Aken.

In de rechtszaal bleek dat justitie niet ge´nteresseerd was in het verhaal achter de feiten; getuigen die de martelingen in de Spaanse bajessen kunnen bevestigen, werden niet gehoord en als irrelevant weggezet.

2 Reacties


ook op deze zittingsdag werd de gerechtszaal op bevel van rechter Nohl ontruimd, nadat een 30-tal sympathisanten wat teveel kabaal maakten...

en in de vroege avond hielden een twintigtal mensen een lawaaidemo aan de muren van de gevangenis van Aachen...

zei: tf op 29/09/2005 om: 20:53u

EÚn van de beschuldigden zelf aan het woord:

http://ovl.indymedia.org/news/2005/09/6811.php

zei: Gabriel op 29/09/2005 om: 20:56u


Powered by Greymatter