Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/29/2005: "De Europese Unie bespreekt het asielbeleid"

Sinds 1484 heeft "Europa" vaste voet op het continent Afrika, in de vorm van de kolonie Ce├║ta op de noordelijke kust van Marokko.

melilla (17k image)
Nog een muur der schande: Melilla
Klik op meer

Eerst was deze verovering Portugees, maar nadat Portugal zelf een tijd was opgeslokt door Spanje werd het definitief Spaans - tot op de dag van heden. Samen met Melilla een eind oostelijker en wat eilandjes voor de kust wil Spanje er niet van af - om sentimentele redenen waarschijnlijk: de fascistische opstand tegen de Republiek is hier begonnen in 1936.
Als je in Ce├║ta of Melilla bent, ben je technisch nog wel in Afrika, maar staatkundig in Europa. Veel mensen die de onzegbare misdaad willen begaan van het zoeken naar een beter leven proberen via deze weg binnen te komen. Een andere, gevaarlijkere weg is met lekke bootjes naar die andere oude kolonie, de Canarische Eilanden - of over de Straat van Gibraltar naar het Europese vasteland.
Of - gevaarlijker? De landsgrens tussen Marokko en Spanje is inmiddels met hekken en prikkeldraad afgesloten. Degenen die binnen willen komen worden steeds driester in hun streven, omdat het steeds moeilijker wordt. Gisteren zijn er vijf doden gevallen - het lag niet aan het politieoptreden, zegt het Spaanse gezag. De foto's geven commentaar genoeg.
welkom (18k image)


Powered by Greymatter