Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/28/2005: "Andere acties in Washington DC en New York dezer dagen"

Op de dag van de grote demonstratie in Washington DC was in deze stad ook een bijeenkomst van de Wereldbank. Deze trok ook actievoerenden en een blokkade van de ingang van het conferentiegebouw.

codepinkwdc (29k image)
Code Pink, de vrouwenorganisatie achter de organisatie van de demonstraties
Klik op meer

Behalve 'symbool' Cindy Sheehan zijn maandag 26 september ruim driehonderd mensen voor korte tijd gearresteerd geweest wegens een zitdemonstratie bij het Witte Huis. Allen kregen een bekeuring van 50 dollar.
's Ochtends werd gepost bij het Pentagon door ruim veertig activisten, die mensen die hier naar 'hun werk' gingen persoonlijk toe te spreken op hun verantwoordelijkheid als radertjes in de oorlogsmachinerie. Allen werden gearresteerd wegens illegaal rondhangen. Sinds 11 september 2001 is het maken van foto's rond het Pentagon verboden - van deze actie zijn dus geen beelden.
Ook maandag 26 september werd door een groep mensen demonstratief een vastenactie gehouden voor het gebouw van het IMF in New York, waar zogenaamde schuldenverlichting voor de Derde Wereld besproken heette te worden. Zij vroegen met hun actie aandacht voor de Iraakse 'schuld' van 125 miljard dollar, een erfenis van het bewind van Saddam Hoessein, die Irak zeker niet wordt kwijtgescholden.


Powered by Greymatter