Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/25/2005: "Massaslachting aangekondigd in Australiƫ"

Het land waar verreweg de meeste kamelen in het wild rondlopen is Australiƫ. Zonder vijanden en in een omgeving die bij uitstek geschikt is voor kamelen verdubbelt de populatie iedere acht jaar. De regering van Australiƫ, zelf geheel gevormd door witte mensen die volgens de voor dieren gehanteerde normen er al evenmin thuishoren, kondigt een massaslachting aan.

australkameel (12k image)
Australische dromedarissen bij een bron in de woestijn
Klik op meer

In Australiƫ lopen een half miljoen kamelen in het wild rond, driehonderdduizend paarden, vijf miljoen ezels, waarschijnlijk tientallen miljoenen varkens, konijnen, vossen, katten, geiten en reuzepadden. De laatste zijn nota bene ingevoerd als 'biologisch verantwoorde' bestrijders van insecten.
Het ministerie van milieuzaken geeft hoog op over de kansen op succes. De grote zoogdiereren zullen vanuit helicopters neergepaft worden.
Het argument 'ze horen hier niet thuis' is uiteraard een gelegenheidsargument. Kangaroes horen beslist thuis in Australiƫ en worden bij miljoenen per jaar afgeslacht. Deels worden zij 'verwerkt' voor de sportschoenenindustrie (K-leer), en een van de redenen waarom deze inheemse dieren worden afgeslacht is dat zij gras en struiken opeten die voor de schapenteelt bedoeld zijn.


Powered by Greymatter