Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/25/2005: "Waar de anarchisten wel volop aanwezig waren..."

..waar het er toe deed: in Washington DC bijvoorbeeld, waar een kwart miljoen mensen demonstreerden tegen de oorlogspartij die aan de macht is.
anarchodc (87k image)
Klik op meer

Ooit was hij een trotskistisch lid van de Labour Party, maar het dient gezegd: als anti-oorlogsspreker in de VS begint George Galloway boven zichzelf uit te groeien. Hij was op toernee door de VS en riep de demonstranten op zich tot het uiterste te verzetten tegen de oorlogsmisdadigers die aan de macht zijn in de VS en Groot-Brittannië (en, moet er even bijgezegd: in Nederland - Pl).
Andere publiekstrekkers: Cindy Sheehan en Jesse Jackson.
Sinds kort is een van de strijdkreten van de anti-oorlogsbeweging in de VS: "Leve de republiek!" Ook deze leuze werd aangeheven.
En een beeld van voor het Witte Huis dat ons aller hart moet doen opspringen:
avoorwh (142k image)

In Washington had Anarchist Resistance opgeroepen voor een revolutionair antiautoritair blok in de demonstratie. De tocht duurde in totaal maar liefst 11 uur en wordt inmiddels de ‘moeder van anti-oologsmanifestaties genoemd.
DC55764769 (24k image)
De demonstratie in Washington

Foto’s Washington:
[1] [2] [3] [4]

In Los Angeles trokken zo’n 50.000 mensen de straat op om te ageren tegen de oorlog in Irak. Zoals gewoonlijk was in deze multiculturele stad een bont gezelschap van activisten op de been, die op een kleurrijke wijze deelnam. De demonstratie verliep vredig met een enkele arrestatie na afloop wegens het spuiten van graffiti (vandalisme!).
LA240905289 (28k image)
Anarcho's in Los Angeles

De Southern California Anarchist Federation (SCAF-LA) had opgeroepen voor het vormen van een anarchistisch/antiautoritair blok in de demonstratie.

Voor foto’s klik je hier: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14]

In San Francisco waren zo’n 50.000 mensen op de been om te protesteren tegen de oorlog in Irak. Honderden anarchisten namen deel aan de revolutionaire antikapitalistische samenkomst waartoe Anarchist Action in deze stad had opgeroepen.
SF1_anarchist_action1 (21k image)
Anarchist Action in de demonstratie

Reeds bij het verzamelen waren er tientallen politieagenten aanwezig om onze vrienden in de gaten te houden. Het blok zou zich voor enige tijd van de grote demonstratie hebben afgescheiden om zich later weer aan te sluiten.
SF5_anarchists (27k image)

Videobeelden vind je [1]
[2]

Een incident betrof het ingooien van ruiten van een wagen van de zender NBC, waarop de woorden ‘Fuck the coperate media’ werden geschreven.

Voor foto’s moet je hier zijn: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10]

Ook in Londen werd gisteren (24 september) tegen de oorlog in Irak gedemonstreerd. In Londen kwamen volgens de politie10.000 op de been terwijl de organiserende coalitie van Stop de Oorlog sprak over 100.000 aanwezigen. Bianca Jagger, de ex van Rolling Stone Mick, liep voorop.
Londen324150 (57k image)
De demonstratie in Londen

Foto’s: [1] [2]

Voor videobeelden kijk je hier.


Powered by Greymatter