Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/22/2005: "Anarchistisch hulpproject roept op om slachtoffers orkaan Rita te steunen"

Het anarchistisch hulpproject Common Ground in Algiers (New Orleans) roept vrijwilligers op naar het rampgebied te komen om slachtoffers van de orkaan Rita te helpen.
Rita145647W_sm (30k image)
Meest recente voorspelling van de koers van orkaan Rita

Zaterdag zal de orkaan Rita de kust van Texas en Zuidwest Louisiana bereiken met een kracht van 3 tot 5. Behalve stormen zal er tientallen centimeters regen vallen. Delen van het kustgebied in Texas en de stad Houston worden ontruimd.
Klik op meer.

Ook New Orleans zal zoín 10 centimeter regen te verstouwen krijgen, naast een flinke storm. Het waterpeil in rivieren en kreken zal sterk kunnen stijgen en mogelijk tot overstromingen leiden. Dijken lopen het risico door te breken, ook door langdurige regenval. In de hele stad geldt een verplichte evacuatie als gevolg van de nieuwe orkaan. Deze zal even niet afgedwongen worden.

Vandaar dat het anarchistisch hulpproject in Algiers stelt dat er mensen en medici nodig zijn, alsmede vrachtwagens, busjes, boten en aanhangmotoren, regenkleding en uitrustingen waarmee noodhulp kan worden verleend.

Common Ground stelt dat op grond van de ervaring met Katrina dat ook nu niet al te zeer vertrouwd moeten worden op de officiŽle hulpkanalen. Indien de zware regens overstromingen veroorzaken zullen noodoperaties alleen maar lastiger zijn uit te voeren.

Mensen wordt aangeraden identificatiebewijzen mee te nemen vanwege de te verwachten inzet van militairen en andere ordebewakers.

In Algiers zal een hulpstation worden ingericht als ook eentje buiten New Orleans.


Powered by Greymatter