Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/22/2005: "De omgekeerde wereld van landbouw en veeteelt"

Toen de berichten binnenkwamen dat "binnenkort" koeien helemaal niet meer buiten zouden hoeven te staan verwachtte ik dat we getrakteerd gingen worden op beelden van een boer die tevreden de stal in keek en tegen de verslaggever zou zeggen: "Ik kan wel huilen als ik zie hoe fijn die beesten er bij staan." Iets dergelijks hebben we namelijk ook met varkens en kippen mogen meemaken.

koeiennor (34k image)
Ook levenslang in de nor
Klik op meer

Het is intussen al ongeveer zo ver. Lege weilanden die in toenemende mate plaatsmaken voor maïsvelden - de maïs dient als 'krachtvoer' voor de koeien. Vrijlopende koeien worden langzamerhand natuurbeheersters, waar een speciaal subsidiepotje voor is: zij moeten de weidevogels redden die bij gebrek aan weilanden verdwijnen.
Maar waar koeien nog in de wei staan moet ook werkelijk ieder grassprietje voor de productie dienen. Bomen of struiken mogen er niet staan, want dat kost maar ruimte waar gras had kunnen staan (dit zal ook wel weer samenhangen met Europese subsidie).
De koeien staan te puffen in de wei op een warme dag. De sloot is droog door overbemaling.
Moeten we nu blij zijn dat wij als "particulieren" (stadse fratsers?) dan maar een boompje moeten planten op die weilanden op onze kosten?

Naar mijn weten betalen wij ook al voor die grasvlakten...


Powered by Greymatter