Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/21/2005: "Wie liegt moet een goed geheugen hebben"

Hoewel Groot-BrittanniŽ meer ervaring heeft met direct koloniaal bestuur dan de VS (in Irak bijvoorbeeld) lijkt het toch moeilijk in de rol te blijven met de pottekijkers van misschien wel kritische journalisten bij de hand.

brokenwall (18k image)
Beperkte schade aan de gevangenis van Basra, zegt de Britse commandant
Klik op meer

De gevangenis van Basra werd bestormd door een Britse eenheid, na overleg met de Iraakse autoriteiten. Oeps.
De schade aan de gevangenis is zeer beperkt, zegt generaal Lorimer. De honderdvijftig gevangenen zijn niettemin ontsnapt. Zie de foto. Oeps.
De twee Britse soldaten die vermomd waren als Arabieren zijn voor de televisie vertoond, compleet met de inhoud van hun auto, die geen nummerbord had: antitankraketten, zoals "de opstandelingen" die gebruiken. Niet waar, zegt het Britse ministerie van ..eh.. defensie.
Evenwel waren het wel leden van de SAS, de speciale anti-guerrillaeenheid die ook 'leuke dingen' heeft gedaan in Ierland de afgelopen decennia.
Bij nader inzien zaten de Britten niet in de gevangenis, maar in een villa ernaast. De beperkte schade aan de gevangenis moest de aandacht afleiden van de bevrijdingsoperatie in de villa.
De bevrijde soldaten zullen zo snel mogelijk hun werk hervatten. Als SAS-ers in Irak? De televisiebeelden van deze gevangenen staan op het net. Sterkte, heren.
De Iraakse politie in Basra is eigenlijk geen Iraakse politie, maar bestaat uit handlangers van allerlei milities. Niettemin hebben die milities de met veel poeha omklede verkiezingen van januari gewonnen. Zijn ze dan niet de wettige overheid in Irak? Oeps.
En als de Iraakse politie in Basra niet de politie is, wie is dit dan wel? TweeŽneenhalf jaar bezetting. Naar men zegt is er olieschaarste over de gehele wereld en rijzen de prijzen de pan uit. Irak moet zelf olie invoeren. Er is nog steeds geen elektriciteit in de grote steden, laat staan daarbuiten.
"Het gaat niet om grondgebied, maar om waarden," zei Blair toen hij samen met Bush de aanval op Irak opende in 2003. Een staat die zelf een gevangenis in puin schiet - met zulke staatsgezinden heb je geen anarchisten nodig....

2 Reacties


HOe is het toch altijd mogelijk mensen voor de gek te houden en te besodemieteren en de aandacht er van af te houden? Stroop?

zei: joost op 21/09/2005 om: 23:27u

Niet stroop, maar macht en medestanders. Macht in de media, macht met wetten maken. En genoeg medestanders ook met macht.

(en te weinig radicalen onder het volk die zich verzetten)

Desalniettemin zal deze affaire een staartje krijgen, zo niet een staart.

Mijn hart huilt voor het iraakse volk, gevangen in incompetente bezetting en groeiend religieus geweld.

Laatst werd er in irak een hoertje doorzeefd met kogels nadat het mahdi-leger van al-Sadr een stadje had veroverd. Godswil zeiden ze, de vuile klootzakken.

zei: daan op 22/09/2005 om: 15:25u


Powered by Greymatter