Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/20/2005: "Food Not Bombs kookt voor 9th Ward in New Orleans"

Leden van zes Food Not Bombs collectieven uit Arizona en Connecticut hebben op vrijdag 16 september hun basis van Covington verlegd naar de 9th Ward (Wijk) in New Orleans zelf.
9th_ward_fnb (16k image)
Het Common Ground Centrum in de 9th Ward (New Orleans)

Ook in deze deels zwaar getroffen en ondergelopen wijk is inmiddels een Common Ground Collectief tot stand gekomen, waar de mensen van Food Not Bombs mee samenwerken.

Sinds vrijdag kookt de groep twee keer per dag voor de gemeenschap, terwijl daarnaast ook spullen en warme maaltijden naar achterblijvers in verschillende buurten worden gebracht. Het centraal in de wijk gelegen Desire House in de 714 Desire Street biedt onderdak aan een keuken, een welzijncentrum, informatiepunt en distributiecentrum.

Gehoopt wordt om contact te krijgen met leden van Plan B Bicycle Co÷peratie om een buurtfietsenwinkel en distributiepunt op te zetten. Voorts worden hulppogingen in Waveland, Mississippi en de Houma Nation in Louisiana ondernomen.

De achtergebleven bewoners in de 9th Ward (enkele honderden) hadden tot de komst van Food Not Bombs geen enkele hulp ontvangen. Van de tien mensen die warm eten kregen, waren er negen die voor het eerst sinds de storm, drie weken daarvoor, weer eens een warme hap te eten kregen.

Dit terwijl er een massieve aanwezigheid is van politie en leger in deze wijk.

In een eerder stadium bezochten leden van de groep vanuit Covington afgelegen gebieden waar tot dan toe geen enkele officiŰle hulp van FEMA en het Rode Kruis was gearriveerd. De Veteranen voor Vrede steunde Food Not Bombs in Covington met spullen die de groep dan verder verspreidde.

De groep bezocht ook diverse onderkomens voor vluchtelingen die door het Rode Kruis worden bestierd. De condities en het voedsel zijn er verschrikkelijk. Families worden uit elkaar gehaald en over verschillende opvangplekken verspreid.

Inmiddels zijn er verschillende interviews met mensen van Food Not Bombs te beluisteren. Allereerst is er dit vraaggesprek met de koks in New Orleans. Verder een verslag van leden van de groep in Waveland, Mississippi. En tot slot een gesprek met Walter, ergens in Louisiana.


Powered by Greymatter