Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/20/2005: "Ook een algemene beschouwing"

We konden het horen in verband met de Japanse verkiezingen van een week geleden: de zittende premier stond voor "hervormingen en modernisering". Niet dat hij daar niet al jaren de kans voor gehad had, maar we zullen nog wel eens wat zien nu hij de verkiezingen gewonnen heeft.
Weet u wie ook heel hervormend en modern is?

modern (54k image)
Na nog een paar jaar hervorming en modernisering...
Klik op meer

Balkenende natuurlijk. Het heilzame bezuinigingsbeleid en de volksverzekering voor gezondheidszorg, die bij nadere beschouwing noch volks, noch verzekering noch gezondheidsbevorderend is, het is allemaal vooruitgang en hervorming.

Weet u wie ook heel modern en hervormend is? Angela Merkel. Vraag nou niet hoeveel hervormender en moderner zij kan zijn dan Schr÷der, maar zij is meer business-friendly. Zegt men. En dan moet het wel waar zijn, en dan is zij modern en hervormend. Het kan niet uitblijven dat de Groenen het D66 van Duitsland zullen blijken te zijn en haar aan haar meerderheid zullen helpen.

Weet u wie ook eerder dit jaar een mandaat voor modernisering en hervorming heeft gekregen? Tony Blair. We gaan nog wat zien van die man, ook al heeft hij acht jaar de kans gehad en deze hoofdzakelijk gebruikt voor oorlog overzee.

En terwijl ik dit tik maakt op BBC World de Braziliaanse overheid reclame, om te investeren in dit land met een moderne hervormingsgezinde regering. "Business friendly government", wordt er ter aanprijzing bij gezegd. Hebben de mensen daarom op Lula gestemd? Wacht maar vriend, de beurt voor de opstand in BraziliŰ komt ook nog, na bijna alle buurlanden.

Het aardige is dat je al die hervormingen en moderniseringen aankondigt en doorvoert en dan ook nog kunt zeggen dat je conservatief bent. Tegelijkertijd moet je degenen die tegen de modernisering en de hervorming zijn denigrerend 'conservatief' noemen. Het is wat ingewikkeld, maar je moet er ook niet te veel bij willen nadenken.

Stelt de SP zich voor dat er een coalitie mogelijk is met de Partij van de Aardolie en GroenLinks (twee dingen mis met die naam)? Droom zacht, maar als je de illusie nog even wilt koesteren zou ik maar niet naar vervroegde verkiezingen streven.

Als er al velen in verband met u bidden, heer Balkenende, denk ik niet dat het is wat u op het einde van ¨w stukkie had staan...
O ja, en het seizoen was nooit gesloten.


Powered by Greymatter