Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/20/2005: "De Potemkinwereld van het VS-regime"

Terwijl vrijwilligers uit de wereld van het activisme daadwerkelijk helpen in het rampgebied houdt het bewind van Bush fotosessies. De meeste "journalisten" laten de Potemkinwereld van Bush graag en zonder commentaar zien. Een enkeling valt uit haar rol.

bushbiloxi (29k image)
Klik op meer

Een Duitse verslaggeefster was ontsteld over de verwoestingen in Biloxi, Mississippi, maar nog meer over hoe het regime optreedt:
"Wat hier gebeurt is ongelooflijk. Plotseling verschenen er hulpteams, er waren bulldozers - die tot dan toe niet gezien waren hier in het rampgebied -, en dat in een gebied waar geen grote schoonmaak nodig is omdat in de wijde omtrek niemand meer woont, de mensen zijn het binnenland in, naar de stad. De perskaravaan van de president heeft mooie beelden gemaakt [zie boven - Prul], die de indruk moeten wekken dat de president hier geweest is en dat er hulp op komst is. Een schokkende show - nu maar terug naar de studio in Hamburg."
Maureen Dowd van de verder zo regimevriendelijke New York Times over het bezoek van Bush aan New Orleans:
"De belichting was ingevlogen door het team van het Witte Huis, met aggregaten en al (het grootste deel van New Orleans heeft nog geen elektriciteit). Om het Amerikaanse publiek de aanblik van een donkere spookstad te besparen werden er ook camouflagenetten gebracht, die werden opgehangen achter de president, zodat alleen de kathedraal in beeld kwam.(..) Je kunt je afvragen of de aggregaten in New Orleans zijn achtergebleven als bijdrage aan het probleem van de energievoorziening."
We weten hoe het met de Sowjetunie is afgelopen...Powered by Greymatter