Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/19/2005: "De Amerikaanse vredesbeweging staat terecht"

Vandaag, maandag 19 september is de aanklacht in behandeling genomen van de regering van de Verenigde Staten tegen de St/ Patrick's Four.
WH14 (40k image)
Klik op meer

Enkele dagen voor de Amerikaanse overval op Irak, op 17 maart 2003, St. Patricksdag, vergoten vier leden van de anarchistische Catholic Worker - Peter DeMott, Clare Grady, Danny Burns en Teresa Grady - hun eigen bloed bij de ingang van een recruteringscentrum voor het leger in Lansing, New York. De jury kon niet tot een eensluidend oordeel komen, het Openbaar Ministerie zag af van verdere vervolging. Een morele overwinning voor de vier geweldloze actievoerenden - die hun eigen bloed vergoten.
Deze afloop was niet naar de zin van de diepgelovige regering van de Verenigde Staten. Het viertal is door de federale overheid aangeklaagd wegens samenzwering tegen het leger. Geen enkel argument tegen de aanval van het Amerikaanse leger op Irak mag bij de rechtszaak in overweging gebracht worden. Als het Bushregime zijn zin krijgt zullen de vier elk zes jaar gevangenisstraf krijgen - op zijn minst.
Nader nieuws volgt.


Powered by Greymatter