Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/18/2005: "Recht op luiheid wordt zowaar afgeschaft"

Je hebt onderzoekers die nieuwsgierig zijn en je hebt onderzoekers die goedbetaald door de overheid laten weten wat de overheid wil horen. (Ayaan Hirsi Ali hield nog een mooi pleidooi voor dergelijke Sowjetwetenschap bij de opening van het academisch jaar). De eerste soort heeft zelden een (vaste) baan. Maar met dergelijke lapzwanzerij moet het nu maar eens afgelopen zijn, vindt TNO Kwaliteit van Leven.
kwaliteitvanleven (64k image)
Een blik op de heerlijke arbeidswereld van TNO
Klik op meer

De Raad voor Werk en Inkomen vindt dat zomaar uitkeringen verstrekken niet meer van deze tijd is. Er moet een tegenprestatie tegenover staan. (Wie deze Raad werk en inkomen verschaft kunt u zelf bedenken - en ze bijten niet op een houtje). Een andere quango, TNO, levert als onderzoekswerk en "agenda voor de toekomst" nu een bevestiging van dit opmerkelijk streven. Sociale zekerheid moet activerend en dwingend zijn. Dit om het welvaartspeil hoog te houden, begrijpt u wel. De verplichting tot activiteit moet gekoppeld worden aan de uitkering en dit moet contractueel vastgelegd worden.
Deze onderzoekers Ć  la Hirsi Ali worden goed betaald voor hun borreltafelidee, daar kunt u van op aan. En hoewel wij allen betalen voor hun inkomen hoeven zij zich niet eens te verantwoorden.
Maar er komt een hoop werk voor heel veel mensen aan als al onze emails en telefoontjes nageplozen gaan worden of wij wel braaf zijn, dus met die luiheid zal het inderdaad wel afgelopen zijn.
Hier meer over de ideeƫnmachine TNO, een stuk dat ooit geschreven is voor Buiten de orde, maar dit blad heeft liever geen artikelen over arbeid.


Powered by Greymatter