Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/16/2005: "Veiligheid of Angst: Symptomen van totale controle"

Sommige ontwikkelingen gaan in kleine stappen. Een van deze ontwikkelingen valt mij de laatste week op in het openbaar vervoer.
BigBrother (17k image)
De passagiers worden door borden of door een omgeroepen tekst erop gewezen dat men zijn bagage niet alleen moet laten, ook niet in de gereedstaande treinen.
Klik op meer!

In de Metro van Rotterdam wordt hieraan toegevoegd dat bij verdachte pakketjes het personeel gewaarschuwd moet worden.

Zelfs op een stationnetje als Den Haag Moerwijk, waar ik meerdere malen per week kom lijkt het omroepen van deze boodschap noodzakelijk.

Met de dagelijkse “realiteit” van de terroristische dreiging is 1 en 1 natuurlijk 2. De burger wordt opgeroepen tot oplettendheid. Houdt u medeburgers in de gaten! Zeker de groepen die door uiterlijk of geloof voldoen aan de vooroordelen.

Angst is een goed middel om repressieve maatregelingen voor het grote publiek aanvaardbaar te maken.
Met een aantal wetswijzigingen op stapel, waarmee bij vaag vermoeden van terroristische criminaliteit je de buurman anoniem kan aangeven bij de AIVD. Waarna deze in een voorlopige hechtenis kan worden genomen van wel 2 jaar en 3 maanden in plaats van de 3 maanden nu. Ook de rechtelijke toetsing van de aangifte zal in de plannen moeilijker zo niet bijna onmogelijk gemaakt worden.

Zo zijn er natuurlijk nog een hele waslijst te benoemen van maatregelen die onze staat gaat nemen om haar burgers te controleren.

Met het creëren van angst is zij al een heel end om deze maatregelen te legitimeren en het volk hierom te laten vragen.

Het belangrijkste is om mensen het verband te laten zien. Dat deze symptomen bij elkaar uiteindelijk zullen lijden tot een zieke samenleving, waarbij grondrechten en samenleven in gevaar komen.

Het zou moeten gaan om cohesie in plaats van controle.

(Bijdrage van Bas)

4 Reacties


De programma s van tegenwoordig,films,shows,alle kanalen,,,bevatten seks en geweld,,,ze < proberen de criminaliteit te stoppen,meer agenten,meer agenten,,tuurlijk. Als ze nou eens de rotzooi die op tv komt afschaften,,zou er een betere maatschappij zijn,,kinderen worden van jongs af aan geprogrammeerd door de tv,,de tv zegt,,dit is goed ,,,of dit moet je doen,,,het is gewoon hersenspoel actie ,,ik ZIE dat de jeugd om me heen,,steeds geweldadiger word,schelden,,seks hebben op je 11e,,allemaal normaal tegenwoordig,,een homofiel zijn,,dat is net zo normaal als een big mac menu bestellen in macdonalds,,,preventie kan voor heel wat minder problemen zorgen,en voor een betere samenleving,,maar ja,,wie ben ik,,,ik ben maar mens 3245 een nummertje voor de regering ,

zei: mens3245 op 18/09/2005 om: 21:31u

gelieve die reactie hierboven weg te halen.
aan tuig dat iets tegen mensen met andere geaardheid heeft schiet de samenleving ook niks mee op. opzouten dus. boos, grr

ontopic: als ik zelf die booschappen hoor op stations dan roep ik altijd tegen me medepassagiers angstzaaiers. als iedereen dat nou zou doen. smile

zei: trollendodert op 19/09/2005 om: 16:06u

Waarschijnlijk begrijp ik wel wat je bedoelt, trollendodert, maar helaas is het bestellen van een Big Mac net zo gewoon als homofiel zijn... big grin

zei: Prul op 20/09/2005 om: 21:07u

Die opmerking over homo's gaat inderdaad over de scheef, maar het weghalen van reacties is een uiterst middel (dat tot dusver slechts eenmaal is toegepast). Liever zie ik tegenreacties, dat ligt wat meer in de lijn van De Vrije.

zei: Arend op 20/09/2005 om: 23:22u


Powered by Greymatter