Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/16/2005: "Anarchistische People of Color Conferentie in VS uitgesteld door orkaanramp"

De Anarchistische People of Color Conferentie die van 7 tot 9 oktober in Houston (VS) zou worden gehouden, is verdaagd tot maart 2006.
conference (8k image)
Het uitstel van de bijeenkomst is het gevolg van de orkaanramp Katrina.
Klik op meer.

De lokale organisatoren van de conferentie in Houston zijn momenteel druk doende met alternatieve hulpprojecten aan de slachtoffers van de ramp. Zoals bekend zijn duizenden getroffenen overgebracht naar Houston.

De prioriteit ligt momenteel bij de ondersteuning van de talloze vluchtelingen in de stad, te meer daar er vanuit radicale kring nog te weinig wordt gedaan in deze stad. Er zijn meer mensen nodig die kunnen opleiden, naast voedsel, spullen en vooral geld voor de basisorganisaties die de Katrina slachtoffers ondersteunen. Er wordt gewerkt aan een doorgangshuis om de groepen te ondersteunen die onderdak bieden aan getroffenen.

Daarnaast bereidt Houston zich voor op de komst van de racistische Minuteman, waarvan de leden bij de grens met Mexico patrouilleren. Vanuit verschillende basisgroepen wordt gewerkt aan een campagne tegen deze groep, die ondermeer directe acties omvatten.

Ook de terechtstelling van de eerste zwarte vrouw, Frances Newton, die gisteren (14 september) plaatsvond, houdt de gemoederen in de alternatieve gemeenschap in Houston danig bezig.

Onder deze omstandigheden is het niet mogelijk voor de voorbereidingsgroep om de Conferentie momenteel doorgang te laten vinden.

Desondanks beschikt de organisatie over een locatie, is er geld ingezameld, staat het programma min of meer vast en is er een duidelijk beeld waar de bijeenkomst over zou moeten gaan.

In de komende weken zal er een specifiek de conferentie gerichte website gereed komen met discussieforums en nadere informatie. De Conferentie staat nu gepland van 3 tot 5 maart 2006.

Mensen die vanwege de conferentie van plan waren naar Houston te komen, zijn desondanks van harte welkom. Er is genoeg te doen!

De website van de groep vind je hier.


Powered by Greymatter