Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/14/2005: "Syrië voor de laatste keer gewaarschuwd..."

Tell Afar, of hoe men de naam ook in Latijnse letters schrijft, is een stad in Noord-West Irak, dicht bij de grens met Syrië. Zoals in de naam besloten ligt is er een belangrijke citadel. De Amerikaanse brengers van de beschaving zijn er al eens eerder bezig geweest, deze foto van het meisje dat baadt in het bloed van haar doodgeschoten ouders is er gemaakt.

tellafar (22k image)
Klik op meer

Tell Afar is een van de steden in Irak waar de meerderheid van de bevolking Turkmeens (Turkstalig) is. Er is ook een "Assyrische" (Syrisch-orthodoxe) minderheid. Voor de tweede keer in twee jaar is het grootste deel van de inwoners gevlucht voor het geweld dat op de stad wordt losgelaten. Dat er honderden doden zijn gevallen staat vast, of er nu gas tegen hen gebruikt is of niet. (Dat de bron van dit bericht niet deugt wil helaas niet zeggen dat het bericht dus ook wel niet waar zal zijn).

Tell Afar is het mikpunt van een aanval omdat het "een centrum van opstandelingen" zou zijn. Het nieuwste verhaal is dat deze "geïnfiltreerd" zijn vanuit Syrië. De Amerikaanse ambassadeur in Irak, Khalilzad, waarschuwt Syrië voor de laatste keer dat Irak geen inmenging in zijn binnenlandse zaken meer duldt (herleest u de zin nog even als u het niet in een keer begrijpt). "Iedere actie tegen Syrië is mogelijk".

Voor de zekerheid nog even: Khalilzad is een Afghaan, die in de VS het vak van neoconservatief heeft geleerd. Als mannetje van oliemaatschappij Unocal heeft hij in zijn geboorteland prettig samengewerkt met de Taliban. En nu heeft hij een heel groot paleis ter beschikking in Baghdad.

En voor de verdere zekerheid: de Syrische regering heeft de meeste dorpen met Turkse bevolking in 1996-97 met de grond gelijk gemaakt en de bevolking naar de steden gejaagd. De gedroomde bondgenoot van opstandige Turkmenen!

Laat ons eens raden waarom Syrië plotseling in beeld komt voor de oorlogspartij...
Het zal toch geen afleidingsmanoeuvre van de toestand in de Mississippidelta zijn?

1 Reactie


Wat een vreselijke foto, maar het is helaas waarheid.

zei: Bolus op 14/09/2005 om: 23:26u


Powered by Greymatter