Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/13/2005: "Kansen! kansen! kansen!"

Speculanten zitten naar men zegt klaar om de armeluiswijken in de Mississippidelta geheel opnieuw in te richten en te laten herbouwen met een compleet nieuwe bevolking van koopkrachtige witte mensen. Tenslotte was en is de overstroming ook een gouden kans voor speculanten met de olieprijzen die ongeƫvenaarde hoogten bereiken dankzij de ramp.


andreaskosopodujevo (28k image)
De St. Andreaskerk in Podujevo, Kosovo
Toelichting op de foto volgt na klik op meer

Meer realistisch gesproken zijn de kansen in het Deltagebied ook weer niet zo daverend: het water dat er nog steeds staat is zo giftig dat degenen die voor de gentrification van de gewesten moeten zorgen daar de komende tien jaar niet kunnen wonen. De armen zullen dus weer bezit nemen van de plaatsen waar zij al verbleven.

Een ander bizar bericht: de regering van Kosovo heeft 400.000 dollar beloofd aan de zo zwaar getroffen VS.
Kosovo? Regering? Is dat niet dat stukje Balkan waar "we" oorlog om gevoerd hebben tegen de Serven in 1999, en dat sindsdien vergeten en wel onder protectoraat van de Nieuwe Wereldorde staat - overeind gehouden door EU en VS? Uitstekend opgemerkt, waarde lezer(es). Maar u moet maar zo denken: het geld dat VS en EU in dit potƫmkinstaatje steken kan altijd beter naar de Mississippidelta terug dan dat het bijvoorbeld besteed zou worden aan het herstel van gebouwen die vernield zijn in een gezellig anti-Servisch pogrom onder toezicht van NAVO-troepen. Bijvoorbeeld de kerk hierboven, vernield in het voorjaar van 2004 door een islamitisch-Albanese meute.
De beschaving en de vrijheid marcheren voort.


Powered by Greymatter