Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/12/2005: "Food Not Bombs kookt voor het eerst in Baton Rouge bij New Orleans"

Vrijwilligers van Food Not Bombs uit Prescott en Tucson hebben gisteren hun eerste warme maaltijd geserveerd in Baton Rouge.
FDN120905 (14k image)
De bus van Food Not Bombs
De maaltijden werden uitgereikt aan vluchtelingen die in het convention centrum van Baton Rouge verblijven en aan truckers, die door de FEMA, de officiële noodhulporganisatie, zijn gecontracteerd.
Klik op meer.De groep ging chili met rijst koken voor 100 truckers, die werkloos zaten toe te kijken op een parkeerplaats in het oosten van Baton Rouge. Ze zijn ingehuurd om voor de FEMA water en voedsel naar New Orleans te brengen, maar zaten te wachten op nadere instructies.

Sommigen verblijven er enkele dagen, maar anderen al meer dan een week, zonder ondersteuning of voorzieningen van de overheid of andere hulporganisaties. Behalve wat fastfoodopties, was het enige dat de heren te eten hadden, het mee van huis genomen voedsel.

De chauffeurs vertelden veel verhalen over frustraties met de bureaucratie van de overhead en de FEMA. Tientallen trucks waarvan de tankers gevuld zijn met water worden in rijen opgesteld om naar de getroffen gebieden te worden gedirigeerd. Daar wordt het water dan overgegoten in jerrycans van tien liter. Per keer worden er echter maar een paar trucks naar New Orleans doorgelaten, terwijl het 24 uur duurt voordat zo’n ‘tanker-truck’ leeg is. De rest van de chauffeurs dient maar te wachten en kunnen absoluut niets doen.

“They’ve got their thumbs up their asses,” zei één van de chauffeurs over de incompetentie van de FEMA.

Op weg naar de verblijfplaats van de truckers, deed Food Not Bombs een poging leden van de National Guard in Baton Rouge te voeden, maar hen werd te verstaan gegeven dat ze beschikten over twee cafetaria’s en date r goed voor hen werd gezorgd.

Na twee uur de chauffeurs van eten te hebben voorzien, vertrok de bus van Food Not Bombs naar het River Center waar nog steeds een paar duizend vluchtelingen worden gehuisvest. De groep kwam een uur voor het ingaan van de avondklok (10.00 uur) aan en trof mensen aan, die reeds twee uur stonden te wachten om hun onderkomen weer in te komen, maar eerst gefouilleerd moesten worden.

Veel vluchtelingen kwamen uit New Orleans, allen met een emotioneel verhaal over het geleden verlies en hun hoop op de toekomst.
De bus van Food Not Bombs vertrekt naar Covington, op een uur afstand ten oosten van Baton Rouge, waar de Veterans for Peace een groot onderkomen heft georganiseerd. Contacten met andere gebieden in oost-Louisiana die hulp nodig hebben, zal ertoe leiden dat de groep daar op bezoek zal gaan.


Powered by Greymatter