Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/11/2005: "Stop de bewaarplicht keert zich tegen Europees voornemen communicatiegegevens op te slaan"

De Europese ministers van justitie en de Europese Commissie willen informatie over het telefoon- en internetverkeer van 450 miljoen Europeanen gaan bewaren.

Klik op meer om te lezen wat hier mis mee is.

Wat is er mis met de bewaarplicht? Het voorstel om communicatiegegevens op te slaan maakt het mogelijk om te zien met wie je hebt gebeld en gemaild, welke webpagina's je bezocht hebt en zelfs waar je allemaal geweest bent met je mobiele telefoon.

Telefoonmaatschappijen en internet service providers worden volgens dit voorstel gedwongen om al deze gegevens op te slaan van al hun klanten. Politie en inlichtingendiensten in heel Europa krijgen toegang tot al deze gegevens.

Er zijn verschillende voorstellen in omloop in Brussel, waarbij opslagtermijnen genoemd worden, variërend van 6 maanden tot maar liefst 4 jaar.

De bewaarplicht is een ingrijpend middel, dat invloed heeft op het privé-leven van alle 450 miljoen Europeanen. Systematische opslag van verkeersgegevens zorgt voor uitbreiding van opsporingsbevoegdheden op een ongekende schaal.

Tegelijkertijd ondermijnt het voorstel de belangrijkste Europese verdragen en regelingen op het gebied van de rechten van de mens, zoals de privacyrichtlijnen en het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens.

De bewaarplicht betekent uiteindelijk dat overheden zich mogen bemoeien met uw privé-leven en privé communicatie, ongeacht of u wel of niet verdacht wordt van een misdrijf.

Als je je zorgen maakt over dit plan, vul dan alsjeblieft deze digitale petitie in.
Petitie tekenen? Ga naar de site van Stop de Bewaarplicht.

1 Reactie


Je kunt wel merken dat er achteneenhalve arbeidersparadijzen bij de Europese Unie zijn gekomen de afgelopen tijd (Duitsland telt half natuurlijk).
Dit is natuurlijk een enorme stimulans voor de werkgelegenheid en ik verwacht dan ook dat de bonden sterk voor zullen zijn: zoveel indegatenhouderij van zoveel mensen, daar hebben ze zelfs in de DDR nooit van gedroomd!

zei: Prul op 12/09/2005 om: 15:35u


Powered by Greymatter