Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/09/2005: "Varend onder valse vlag"

Gesponsord door de ING-Bank van drs. W. Kok (maar die gast kom je overal tegen, behalve in de rechtszaal om zich te verantwoorden voor Srebrenica en Kosovo) en door een notariskantoor: het Clara Wichmanninstituut. Niet van mijn belastingcenten? Daar zou ik niet op durven wedden. Maar goed, Rob Schouten zegt het al zeer goed in een column in Trouw tegen de radicale middelmatigheid naar aanleiding van de actie van dit instituut tegen de SGP: er wordt van mijn belastingcenten zoveel gedaan waar ik het niet mee eens ben.

clarameijer (7k image)
Clara Meijer-Wichmann, zo heette ze bij haar dood en zo wilde ze heten
Klik op meer

De discussie wordt al snel van inhoud veranderd: ben je dan soms voor de SGP? Ik ben voor de SGP zoals ik voor de PvdA ben. Eerlijk gezegd heb ik wel wat minder minachting voor deze partij, omdat zij - staande voor van alles waar ik niet voor sta (over soevereiniteit in eigen kring en ruimhartig toelatingsbeleid tegenover vluchtelingen zijn we het wellicht wel eens) - juist staat waarvoor zij staat, sinds de oprichting in 1918. Dat kun je van drs. W. 'ING-Bank/Shell/TPG-Post' Kok en drs. W. 'Shell' Bos en hun club niet zeggen, al was dit genootschap van begin af aan als anti-anarchistisch althans contrarevolutionair opzetje bedoeld.

Als de SGP vervolgd of verboden moet worden moet dit ook met de PvdA gebeuren. En met alle andere partijen die iets slechts met andersdenkenden van plan zijn. Maar als anarchist hoop ik en streef ik er naar dat deze clubs in hun slechtheid geheel irrelevant zullen zijn, op den duur, in het proces van maatschappelijke omwenteling, waarvan ik vermoed dat het aan de gang is. Naar de rechter stappen? Als anarchist? voor zoiets? Zelfs het aanklagen van Balkenende en de zijnen wegens hun medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden moeten we maar nalaten. Dat is bij dezen trouwens alweer gebeurd.

Er zijn politieke-rioolbewoners die zich op Edmund Burke beroepen om hun miezerige boodschappen als 'denktank' te verspreiden. Deze mensen laten op alle mogelijke manieren blijken Burke niet gelezen althans niet begrepen te hebben. Maar Burke is nu eenmaal zelfs niet bij benadering anarchist. Clara (Meijer-)Wichmann wel. In de eerste plaats wordt dit door het instituut dat zich haar naam heeft aangemeten gemakshalve niet vermeld. Maar dat haar naam gebruikt wordt om rechtszaken te voeren tegen een partij die bij haar leven is opgericht en waar ze als religieus-anarchiste evenveel affiniteit mee gehad zal hebben als met de SDAP, dat er reputatiemoord gepleegd wordt op een anarchiste die het strafrecht geheel afgeschaft wilde zien, dat de naam van deze anarchiste gebruikt wordt door groezelige PvdA/GroenLinks/D66-achtige figuren die dol op rechtszaken zijn - er zijn geen woorden voor.
Het wordt misschien toch eens tijd die postbankrekening op te doeken.

2 Reacties


Copy-paste van aangehaald website: "Zij werd actief in de Bond van Christen-Socialisten, de Bond van Religieuze Anarcho-Communisten en de Bond van Revolutionair Socialistische Intellectuelen."

zei: Anne op 12/09/2005 om: 15:04u

Zeker, dit is mij niet ontgaan. Als terloops opgemerkt - te mager en daardoor leugenachtig. En het Comité tegen Bestaande Opvattingen Aangaande Misdaad en Straf, dat zij zelf opgericht heeft, wordt maar helemaal door deze litomanen verzwegen.

zei: Prul op 12/09/2005 om: 15:22u


Powered by Greymatter