Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/08/2005: "Duitse Anarchistische Pogopartij shockeert kijkers met verkiezingsfilmpje"

De Duitse Anarchistische Pogopartij (APPD), die meedoet met de komende parlementsverkiezingen, heeft afgelopen maandag met haar verkiezingsfilmpje grote opschudding bij onze oosterburen te weeg gebracht.
APPD (11k image)
Wolfgang Wendland is de Bondskanselierkandidaat van de APPD

Miljoenen mensen keken naar de eerste uitzending voorafgaand aan het populaire programma Tagesthemen, die plaatsvond in het kader van de gratis zendtijd voor politieke partijen, die meedoen aan de komende verkiezingen op 18 september aanstaande.
Klik op meer.

In plaats van de gebruikelijke presentatie van standpunten, gebruikt de APPD haar gratis zendtijd voor een videoclip waarin chaos troef is. Het toont een feestende, vretende (hondenvoer) en zuipende bende mensen, waarin de hoofdrol lijkt te zijn weggelegd voor een met plastic zakken op het hoofde getooide man en vrouw, die elkaar aan het aflebberen zijn.

Dit onderbegeleiding van een opzwepend muziekje.

Voorts wordt met een bijl een computer tot moes geslagen, huisraad gesloopt, loopt er een kind rond, worden zelfgemaakte stembiljetten in brand gestoken en is er een naald in beeld, die in een arm wordt gezet.

Met betrekking tot dit laatste tafereeltje heeft Karl Nagl, campagneleider van de APPD, verklaart dat het hier niet gaat om drugsgebruik, maar dat er bloed werd afgetapt. Nagl verwacht dat de uitzendautoriteiten zullen aandringen op het verwijderen van deze scene uit het propagandafilmpje van de partij.

Het filmpje valt hier te bewonderen.

De partij zelf meent dat de beelden een weerspiegeling vormen van de huidige staat waarin de maatschappij verkeert.

Aan de vertoning is een heel juridisch getouwtrek aan vooraf gegaan. Zowel de WDR als de ZDF weigerden aanvankelijk het filmje uit te zenden, maar moesten dit uiteindelijk, weliswaar in aangepaste vorm, wel doen.

Minister van Binnenlandse Zaken, Schily, noemde de bijdrage van de APPD een ‘schande voor Duitsland’.

Zie voor een overzicht van de schermutselingen hier.

De partij kondigde aan het filmpje voor uitzending te blijven aanbieden. Komende maandag is er wederom een vertoning op de Duitse TV gepland bij de ZDF om 21.40 uur. Vooralsnog heeft de zender er weinig trek in.

Duitse kranten melden dat de APPD, die met name in Hamburg is gevestigd en zo’n 750 leden telt, niet al te veel potten zal breken bij de verkiezingen.

Het grootste verkiezingssucces boekte de partij, die sinds 1981 bestaat, bij de deelgemeenteraadsverkiezingen in St. Pauli, waar 5,3% van de stemmen werden behaald en de partij de vierde in de deelgemeente werd.


Powered by Greymatter