Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/06/2005: "Hulpactie ‘Get your act on’ op weg naar New Orleans"

Verschillende organisaties ‘van onderop’ zijn inmiddels in de VS met hulpacties gestart voor de slachtoffers van de orkaanramp Katrina.
AndreaGarland (39k image)
Andrea Garland, links op de foto, van Get your act on

Een van deze groepen is “Get you act on” van de kunstenares en activiste Andrea Garland.
Klik op meer.

Garland vertrok maandagochtend uit Austin op weg naar Baton Rouge dat in het rampgebied is gelegen met New Orleans als eindbestemming. In Austin kreeg ze de hele dag door zoveel donaties dat het vertrek enige tijd moest worden uitgesteld.

Volgens informatie die ze doorkreeg vanuit New Orleans lijkt het met gedwongen evacuaties vooralsnog mee te vallen. Ze zijn optimistischer geraakt over hun kansen om de stad binnen te komen.

In het Franse Kwartier zou zondag nog geen sprake zijn geweest van evacuaties. Bekenden van Andrea die daar verblijven zijn in staat om spullen vanuit Missouri te halen. Deze voedselsteun, voor het eerst, verkrijgen ze van een niet-overheidsgebonden basisorganisatie.

Andrea kreeg verschillende tips hoe haar woonplaats New Orleans het beste binnen te komen. Er is een avondklok in de stad ingevoerd van 19.00 tot 06.00 uur. De groep hoopt vandaag New Orleans te bereiken en een basiskamp op te berichten bij het huis van Andrea. Als dat niet lukt zijn er diverse andere locaties voor handen.

Het is de bedoeling vanuit het kamp verschillende spullen te distribueren en nieuwe voorraden te halen als dat nodig is. De achterblijvers reageerden verheugd op de komst van de groep en zijn dankbaar voor alle donaties die tot dusver zijn gedaan en voor de bezorgdheid die er is voor hun welzijn.
Voor de groep staat vast dat veel hulp in de stad zelf door niet-overheidsgebonden basisorganisaties ( ‘grassroots’) zal worden geleverd.

De vraag blijft echter of er sprake zal zijn van gedongen evacuaties uit de stad.

Bron: Get your act on


Powered by Greymatter