Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/03/2005: "Dit is crimineel! Bericht uit New Orleans van ex-Black Panther Malik Rahim"

Malik Rahim is een veteraan van de Black Panther Partij in New Orleans.
MailkRahim (20k image)
Malik Rahim spreekt voor de Groene Partij

Hij leeft in de wijk Algiers, de enige wijk die niet is ondergelopen in New Orleans. Ze hebben geen elektriciteit maar wel schoon water. De wijk is in staat 40.000 mensen onderdak te bieden, maar het wordt hen niet toegestaan te helpen. Opzettelijk wordt hiermee de dood van zwarte en arme mensen bevorderd. Genocide menen sommigen.
Klik op meer voor zijn verhaal.


Rahim heeft tientallen jaren de huurders in de sociale woningbouw georganiseerd. Recentelijk was hij kandidaat voor de gemeenteraad namens de Groene Partij

New Orleans, Sept. 1, 2005 – Het is crimineel. Van wat ik hoor, zijn de mensen in New Orleans niets dan plunderaars. We krijgen te horen dat we meer ‘burenhulp’ moeten verlenen. Maar niemand sprak over burenhulp tot het moment dat de mensen die het zich konden veroorloven, waren vertrokken.

Als je geen geld hebt in Amerika dan ben je op jezelf aangewezen. Er werd aan mensen verteld naar de Superdome te gaan, maar ze daar hebben geen voedsel en water. En voordat ze naar binnen konden, moesten mensen 4 tot 5 uur in een rij staan omdat iedereen één voor één bij de ingang gefouilleerd werd.

Ik kan de chaos begrijpen die ontstond na de tsunami omdat er vooraf geen waarschuwing werd gegeven, maar hier was sprake van een overvloed aan waarschuwingen. In de die dagen voordat de orkaan toesloeg, wisten we dat het zou komen en iedereen had geëvacueerd kunnen worden.
We hebben hier Amtrak dat iedereen uit de stad had kunnen vervoeren. Er waren genoeg schoolbussen die gemakkelijk 20.000 mensen hadden kunnen evacueren, maar ze hebben de bussen ten prooi aan het water laten vallen. Mijn zoon zag 40 bussen onderwater verdwijnen. Ze wilden ze niet vervoeren, bang dat ze gestolen zouden worden.

Mensen die het zich konden veroorloven te vertrekken waren zo bang dat hun spullen zouden worden gestolen dat alles onder het water is komen te staan. Ze konden een gezin hun tweede auto te leen hebben kunnen geven, maar in plaats daarvan hebben ze deze achtergelaten om te worden vernietigd.

Er zijn hier vlakbij bendes blanke burgerwachten aan het rondrijden in pickup trucks, allemaal gewapend. Iedere zwarte jongere die ze zien en waarvan ze het idee hebben dat deze niet tot hun buurt behoort, wordt beschoten. Ik zeg tegen ze, “Stop! Jullie zijn rellen aan het bewerkstelligen.”

Als je alle arme mensen ziet die geen plek hebben om naar toe te gaan, zich alleen voelen, hulpeloos en boos, dan zeg ik dat is de consequentie van HOPE VI. New Orleans nam al het HUD-geld waar het de hand op kon leggen om de sociale woningbouw af te breken en families en buren die voor generaties op elkaar konden vertrouwen uit elkaar te halen en te laten opkrassen..


De meeste mensen die dit nu moeten doorstaan, hadden reeds de band verloren met de enige gemeenschap die ze ooit hebben gekend. Hun buurten zijn plat gegooid en ze werden over de stad verspreid. Ze hadden reeds hun echte huizen verloren, de enige plaats waar ze iedereen kenden en nu zijn de plaatsen waar ze verbleven vernietigd.

Maar niemand maalt er om. Het zijn slechts gevaarlijke plunderaars.

Het orkaan sloeg toe aan het einde van de maand op het moment dat arme mensen het meest kwetsbaar zijn. Voedselbonnen zorgen slechts voor drie weken van de maand voor voldoende eten en aan het einde van de maand zit iedereen er doorheen. Nu hebben ze geen enkele manier om aan voedselbonnen of geld te komen, zodat ze om te kunnen overleven moeten nemen wat er te pakken valt.
Veel mensen worden ziek en zeer zwak. Van het vergiftigde water waar ze door lopen, worden kleine schrammen grote wonden.

Mensen van wie de huizen en families niet vernietigd waren, gingen meteen de stad in met boten om de overlevenden er uit te halen, maar de wetsdienaren vertelden hen dat ze niet nodig waren. Ze zijn bereid en in staat om duizenden te redden, maar het wordt ze niet toegestaan.

Iedere dag zijn er ontelbare vrijwilligers die hun hulp aanbieden, maar ze worden terug gestuurd. Desondanks wordt vrijwel al het reddingswerk door deze vrijwilligers verricht.

Mijn zoon en zijn gezin (zijn vrouw en kinderen in de leeftijd van 1, 5 en 8 jaar) werden hun huis uitgedreven toen de rivierdijk doorbrak. Ze moesten zwemmen tot ze een verlaten gebouw vonden met twee kamer die boven de waterspiegel lagen.
In deze twee ruimtes bevonden zich gedurende anderhalve dag 21 mensen. Een man in een boot die simpelweg zei “Ik ga jullie hoe dan ook helpen” redde deze groep en bracht ze naar Highway I-10 waar hij ze uitzette.

Zo zaten ze drie uur op de snelweg omdat iemand ze had verteld dat ze gered zouden worden en overgebracht naar de Superdome. Uiteindelijk begonnen ze maar te lopen, een tocht van ruim 10 kilometer.

Nadat ze bij de Superdome aankwamen, werd mijn zoon niet toegelaten, ik weet niet waarom, dus wilden zijn vrouw en kinderen ook niet naar binnen. Ze bleven lopen en hadden het geluk een man tegen te komen die ze kenden. Hij gaf hen zijn eigen truck.

Toen ze bij mij aankwamen hadden ze geen benzine meer. Ik heb een gat in mijn benzinetank moeten maken om ze van brandstof te voorzien. Nu zit ik vast en beweeg me per fiets voort.

Mensen van Placquemine Parish werden gered door een veerboot en werden op een vlakbij gelegen werf afgezet. De hele dag zaten ze op de werf in de hete zon, zonder water en voedsel. Velen waren verdwaasd. Ze zijn alles kwijt.
Ze daar omringd door gewapende bewakers. We vroegen aan de bewakers of we water en voedsel mochten brengen. Mijn moeder en alle andere dames van de kerk kookten voor ze en we hebben genoeg schoon water.
Maar de bewakers zeiden, “Nee. Als je niet genoeg water en voedsel hebt voor iedereen dan mag je niks geven.” Uiteindelijk werden deze mensen opgehaald door schoolbussen uit andere wijken.

Jullie kennen Robert King Wilkerson (de enige van de Angola 3 politieke gevangenen die vrijgelaten is). Hij is terug in New Orleans en hard aan het werk, aan het organiseren, mensen aan het helpen. Nu weet iedereen wie hij is. Zijn huis is vernietigd. Hem kennende zal hij wel levens aan het redden zijn, maar ik maak me zorgen.
De mensen die zouden kunnen helpen, zijn per schip vertrokken. Mensen die wilden blijven en over de vaardigheden beschikken om levens te redden en de boel weer op te bouwen, worden gedwongen naar Houston te gaan.

Het is nu een militair gebied hier in New Orleans, maar drie dagen gelden was er niemand gemobiliseerd. Je zou denken dat dit hier een derde Wereldland zou zijn.

Ik ben in de wijk Algiers van New Orleans, het enige deel dat niet is overstroomd. Het water is hier schoon. Onze parken en scholen zouden makkelijk 40.000 mensen kunnen herbergen, maar ze gebruiken ze in het geheel niet.

Dit is crimineel. Deze mensen gaan alleen dood door een gebrek aan organisatie.

Aan alles is gebrek, maar we zijn nog steeds te ongeorganiseerd. Ik vraag aan mensen om er op uit te gaan en donaties en andere spullen te verzamelen, maar wachten nog een paar dagen tot we een manier hebben gevonden om goed te kunnen werken.

Ik daag mijn partij, de Groene Partij, uit om hier naar toe te komen om te helpen zodra de zaken wat beter zijn georganiseerd. De Republikeinen en de Democraten hebben helemaal niets gedaan om dit te voorkomen of om iets te organiseren en schijnen er niets om te geven dat iedereen doodgaat.

Mailik Rahim

Bron:Indymedia New Orleans

3 Reacties


Vier dagen (01-09-’05) nadat de orkaan Katrina heeft huisgehouden in Louisiana bivakkeren duizenden mensen in New Orleans op straat. Velen hebben al dagen niet meer gegeten. Noodhulp is er niet en er zijn alleen troepen gestuurd om plunderaars dood te schieten, waarvan de burgemeester van New Orleans gezegd heeft dat het eenvoudig hongerige burgers zijn. President Bush neemt polshoogte in Biloxi, een badplaats voor vermogenden, die allen gevlucht zijn. Durft hij niet naar New Orleans vanwege de duizenden desperate mensen, die om zijn hulp springen. Is hij bang voor ziektes? Hoe ironisch om persconferentie na persconferentie te zien, terwijl mensen, die geen geld hadden om te vluchten gebrek hebben aan alles en sterven. Generatie op generatie leven te veel mensen in armoede in de Verenigde Staten met name de zwarte bevolking. Wanneer gaan die mensen inzien dat hun leiders nooit (werkelijk) aan hun kant staan? Generatie op generatie blijven mensen verstrikt in armoede. De (amerikaanse) droom is om je uit de ellende omhoog te werken en rijk te worden. Een enkeling lukt dit. Hij/zij zal opgenomen worden in de wereld der vermogenden als een nouveau riche en bewondering zal zijn/haar deel zijn, maar miljoenen nu en in de toekomst zullen de fakkel van armoede en alle bijhorende ellende doorgeven van generatie op generatie. Eigen verantwoording is belangrijk, maar de kansen en mogelijkheden daartoe zijn oneerlijk verdeeld en prioriteiten worden altijd verkeerd gesteld. Niet democratie en vrijheid staan het hoogst in het vaandel maar harde valuta en daaruit voortvloeiende wrange normen, dat in een enorme humanitaire ramp als in Louisiana op scherp wordt geschoten op hongerige plunderaars, die stelen om in leven te blijven.

zei: leo revers op 03/09/2005 om: 17:18u

Een rapper die zich als herboren christen profileert, dus wat dat betreft een natuurlijke fan van Bush, Kenye West als ik zijn naam goed spel, heeft intussen op televisie gezegd dat wat Bush betreft de zwarten in de VS blijkbaar letterlijk dood kunnen vallen.
Toen ik enkele dagen geleden het wat onwaarschijnlijke bericht plaatste over een mogelijke opstand in de VS kon ik niet vermoeden dat Moeder Natuur op hardhandige wijze een handje zou helpen deze een stuk dichter bij te brengen.
Dit is Prul vanuit Portland.

zei: Prul op 03/09/2005 om: 19:55u

Nou Prul, het toeval wil dat ik hier de link van de beelden heb: http://www.pixelmd.com/kanye.html

zei: J.B. Arend op 03/09/2005 om: 21:39u


Powered by Greymatter