Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/02/2005: "Gouverneur stelt dat plunderaars rampgebied orkaan Katrina doodgeschoten mogen worden."

Gouverneur Kathleen Blanco heeft naar aanleiding van de komst van 300 leden van de uit Irak afkomstige National Guard naar het rampgebied van de orkaan Katrina gesteld dat plunderaars wat haar betreft doodgeschoten mogen worden.
gouverneur (9k image)
Gouverneur Kathleen Blanco
“Deze troepen weten hoe te schieten en te doden, en ze zijn hiertoe meer dan bereid, en ik verwacht dat ze dit zullen doen,” aldus de gouverneur. Het dreigement betreft mensen, die al dagenlang zonder voedsel, drinkwater en sanitaire en medische voorzieningen in het rampgebied verblijven. Waar de hulpverlening volstrekt faalt, het bestuurlijk onvermogen ongekend is, rest slechts wapengeweld van M16’s als antwoord op de volstrekte wanorde in de VS.
Klik op meer.

Tienduizenden mensen zitten vast in New Orleans zonder eten en drinken. In de straten van de grotendeels onder water staande stad drijven talloze lijken, terwijl de mensen in de straten sterven.

De hulpverlening komt vandaag traag op gang. Er is geen vervoer voor de tienduizenden die zich op centrale plekken in de stad hebben verzameld. In het stadion en het congrescentrum wachtten gezinnen met baby’s, zieken en ouderen op evacuatie, zonder water, medische of sanitaire voorzieningen. Groepen die elders in de stad vastzaten, stroomden naar de twee verzamelplaatsen.

Burgemeester Ray Nagin van New Orleans heeft een wanhopige oproep gedaan voor hulp. Volgens hem vallen er elke dag honderden doden en zijn er al duizenden mensen omgekomen. Hij riep de regering in Washington op ‘nu eindelijk eens iets te doen’.

Hij zei behoefte te hebben aan vijfhonderd bussen om de 15.000 tot 20.000 gestrande mensen bij het conventiecentrum te kunnen evacueren. Hij noemde de situatie in New Orleans ‘uitzichtloos’.

Hij bekritiseerde de federale regering en de bureaucratie waardoor noodhulp zolang op zich laat wachten. De burgemeester zei compleet gefrustreerd te zijn. Waarom kan wel geld voor Irak en de tsunami worden vrijgemaakt en niet voor ons, vroeg hij zich af. ‘Wij hebben niks.’

Daarmee is het bestuurlijk onvermogen in de VS treffend verwoord.

7 Reacties


Eigenlijk zou ik heel erg grof willen worden maar wil me niet verlagen tot het "beschaafde nivo"van de Gouveneur.Wat een stelling wat een arrogantie om zo iets te durven zeggen.Misselijkmakende dame.

zei: jose op 02/09/2005 om: 19:03u

En inmiddels is er bewijs dat ook de politie aan het plunderen is: http://www.zippyvideos.com/8911023771013466/countdown-looting-in-walmart/

zei: J.B. Arend op 02/09/2005 om: 22:43u

plunder ze!laat de gouverneur maar eens vier dagen zonder eten met voedsel in winkels in de buurt, kijken wat ze dan doet

zei: eef op 03/09/2005 om: 17:20u

dat is toch duidelijk? kijk naar die bourgeoistrut, waarschijnlijk zit ze zondag nog braaf in de kerk te bidden voor algehele barmhartigheid ook!

zei: franz op 03/09/2005 om: 17:24u

Toepasselijk naam ook hč: Blanco? Schieten op de armen en de zwarten zodra ze zich willen voeden: hoeveel verder in de richting van daadwerkelijk fascisme kan de Republikeinse elite nog schuiven?

zei: Jeroen M op 03/09/2005 om: 19:07u

De krantekoppen spreken hier van anarchie in New Orleans, en betreuren het tevens dat "een van onze grote steden" is verdwenen (voor 80% in ieder geval, de oude kern en toeristische trekpleister van het Franse Kwartier is gespaard gebleven). Het is heel raar je te bevinden in een land waar zoiets op het zelfde ogenblik gebeurt, maar het is tevens een flinke hap uit een heel werelddeel: hier aan de westkust gaat het leven "gewoon" door. Dat is het hem juist.
Voor devrije.nl in Portland oregon USA, ik ben Cornelis Prul.

zei: Prul op 03/09/2005 om: 19:47u

O, Blanco is Democraat. Nagin was Republikein totdat hij in het democratenbolwerk New Orleans verkozen wilde worden, en zo mooi is zijn rol ook niet. Het zou ook eens een keer gemakkelijk zijn de goeien van de kwaaien te onderscheiden...
liefde

zei: Jeroen M op 05/09/2005 om: 09:38u


Powered by Greymatter