Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/29/2005: "IsraŽlisch leger opnieuw zeer gewelddadig in Bil'in"

De hoop dat het IsraŽlische leger na de ontruiming van de Gazastrook wellicht welwillender zou staan tegenover de demonstraties tegen de bouw van de Muur van Apartheid, is op 26 augustus BilŪn meteen vervlogen.
BilinWhoIsTerrorist (40k image)
Demonstranten getooid met blinddoeken met daarop de IsraŽlische vlag

De wekelijkse geweldloze demonstratie in deze brandhaard van verzet tegen de Muur kreeg rubberkogels, traangas en Ďgeluidsígranaten te verduren die rechtstreeks op de menigte werden afgevuurd.
Klik op meer.

Opnieuw demonstreerden 200 Palestijnse dorpsbewoners, anarchisten en internationale activisten tegen de bouw van de Muur in Bilíin, waar meer dan de helft van de landbouwgrond wordt geofferd aan de Muur en IsraŽlische nederzettingen.

Opnieuw werden de soldaten geconfronteerd met de vraag waarom ze illegale nederzettingen verdedigen, dit maal vergezeld met de leuze "Guns Kill Peace".

Opnieuw werden de demonstranten op excessief geweld getrakteerd terwijl daar geen enkele aanleiding toe bestond. De actie verliep geheel geweldloos.

Dit maal vielen er vier gewonden waaronder een 61-jarige vrouw uit Los Angeles (VS). Zij werd geraakt door een traangasgranaat en moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden overgebracht.

Twee IsraŽliís en een Canadees werden gearresteerd.

Het leger opende ook het vuur op Palestijnse kinderen die tijdens het protest zongen en dansten.

Een woordvoerder van de ďInternationale Solidariteits Beweging Verwijswoord zei: ďHet toenemende gebruik van geweld door het leger, laat zien dat Sharon vastbesloten is zijn beleid van illegale nederzettingen op de Westbank voort te zetten en zonodig oppositie tegen dit beleid te onderdrukken. Het wekt bovendien de indruk dat democratie en mensenrechten alleen zijn voorbehouden aan IsraŽlische burgers en Palestijnen niet als mensen worden beschouwdĒ.

1 Reactie


mijn oom woont in israŽl en was zoals gewoonlijk actief betrokken bij de demonstratie. zijn zoon (mijn neef van 22) zit in het israelische leger; hij is ook tegen de muur. ik wil alleen duidelijk maken dat niet alle soldaten zulke daden verrichten daar.

zei: murru op 31/08/2005 om: 02:14u


Powered by Greymatter